U subotu u Slavonskom Kobašu održava se Smotra folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije

1422 0

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD, 21. listopada 2019. – Kako doznajemo od Josipa Perčevića, predsjednika Folklornog ansambla Brod, ovoga vikenda, 26. listopada 2019. godine nastavljaju se programi ovogodišnjeg 55. Brodskog kola i to sa 24. Smotrom folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije.
Smotra će se ove godine održati u Slavonskom Kobašu uz suorganiziranje KUD „Matija Gubec“ koji će program organizirati sa glavnim organizatorima svih programa Brodskog kola – Folklornim ansamblom Broda.
Članovi programskog odbora Brodskog kola su programu dali ime „Mili Bože, svi pjevaju lipo!“. Na smotri će biti nagrađena najbolja počimalja i najbolji počimač, a prosudbeno povjerenstvo će izabrati pet najkvalitetnijih skupina koje će Brodsko-posavsku županiju predstavljati na regionalnoj smotri pjevačkih skupina Slavonije Baranje i Srijema „Alaj pjevam i pjevati znadem“, koja će se održati u travnju 2020.godine u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu, kao jedan od programa 56. Brodskog kola.
-U subotnjem programu u Slavonskom Kobašu će sudjelovati 15 folklornih pjevačkih skupina sa područja naše županije. Dok posjetitelji u dvorani budu čekali rezultate povjerenstva, bit će prilika da uživamo i od srca se nasmijemo monodrami „Baba Klara Tamburova“ za koju je tekst napisao prof. Zvonimir Toldi, a u ulozi Babe Klare Tamburove nastupiti Irena Matković. Program će se održati u društvenom domu sa početkom u 18 sati – navodi Josip Petričević.

Related Post