NITI LUK JEO, NITI LUK MIRISAO: Vinko Grgić pušten iz istražnog zatvora

3750 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA – Kako je jučer najavljeno danas je iz zatvora u Remetincu pušten Vinko Grgić, saborski zastupnik SDP-a i bivši novogradiški gradonačelnik. Dočekali su ga supruga, sestra i gradski vijećnik Vlatko Grainer.

S obzirom na to da je još prije dao ostavku na mjesto gradonačelnika i da su
ispitana i posljednja dva svjedoka, pa više ne postoji opasnost od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke u aferi Janaf, pušten je iz istražnog zatvora.

-Na pitanje kako se osjeća nakon tri mjeseca, odgovorio je:
“A što da vam kažem? Sjajno, sjajno. Nastavljamo i dalje borbu i to je to.”
Što će sa saborskim mandatom? Poručio je da mu je bitna obitelj.
Je li primio mito?
“Ma nikad”
O navodnom primanju 100.000 kuna mita kratko je rekao: “Ma nikad.”
“Govori se o tome da je netko nekom obećao. Niti luk jeo, niti luk mirisao. Netko je nekom obećao i istražitelj misli da sam to ja trebao biti. Što drugo da vam kažem?” dodao je.
S obitelji nije bio 90 dana.
“To je veliki period, puno toga se dogodilo. Idemo sad živjeti normalnim životom. Idem kući, svojoj djeci”, zaključio je Grgić.
“On se i dalje drži dobro, vjeruje da nije kriv, ali mi sad ne govorimo o krivnji, govorimo o istražnom zatvoru. Sretan je što će to završiti, što će vidjeti svoju obitelj”, rekao je njegov odvjetnik Zoran Mataić – piše Nacional.

Related Post

POUMAR: Lektira za  5 

Autor - 09/06/2021 0
Dragi prijatelji umjetnosti, s veseljem objavljujemo kako je u Godini čitanja Ministarstvo kulture i medija RH prepoznalo naš program Lektire…