NITKO JU NE ŽELI

736 0

Za sada nema onoga tko bi mogao oživiti Mljekaru, u kojoj je svojevremeno radilo 30-ak radnika.

 

SLAVONSKI BROD 19. studeni 2012. – Ni na 11. javnoj dražbi, održanoj prije nekoliko dana u slavonskobrodskom Trgovačkom sudu o prodaji nekretnina Mljekare Staro Petrovo Selo nitko se nije javio za kupnju. Agonija propadajuće tvrtke nastavlja se, a prodaji nije pomogla ni početna cijena od 540 tisuća kuna, (upisana založna prava prema procjeni iznose 4,133.822,80 kuna). Što dalje, upitali smo stečajnog upravitelja Miroslava Mikića.

 

– Slijedi postupak ponovnog obraćanja razlučnim vjerovnicima, a to je HBOR, PBZ i Partner banka i njihova odluka o tome koliko će dalje snižavati cijenu – kaže Mikić.

 

A staropetrovoselska Mljekara, u kojoj je 7. travnja 2010. godine otvoren stečajni postupak, praktično ne radi cijelu ovu godinu.

 

– Zakupoprimatelj iz Križevačke mljekare radio je samo nešto sitno, tako da u mljekaru ulaze još samo osobe iz tvrtke koja je na prošloj, 10. dražbi, kupila pokretnine – dodaje Mikić.

 

Riječ je o strojevima i uređajima prodanim za 200.000 kuna. Mikić podsjeća i kako je križevački zakupac obećavao da će kupiti mljekaru i nastaviti djelatnost, no čini se da je odustao. Kupio je samo 17 pokretnina koje su bile u razlučnom pravu Partner banke i prema nekim informacijama najveći je dio preprodao. Uzaludna su bila obećanja i najave prošlogodišnjeg zakupca Dragutina Dukića, u ime zadruge kooperanata Seljačka sloga, kako će biti izmirena dugovanja prema kooperantima te proizvodnja nastavljena. Ništa se nije dogodilo, osim daljeg propadanja najstarije mljekare u regiji.

 

Dukić mjesecima nije pokretao obećanu proizvodnju, niti plaćao zakup, a napustili su ga i kooperanti koji su našli druge otkupljivače mlijeka, tada je govorio stečajni upravitelj, smatrajući kako je sve bila velika pogreška na koju je on od početka upozoravao Odbor vjerovnika, ali ga nisu htjeli slušati. Riječ je, prema svemu sudeći, o još jednom gospodarskom promašaju koji će rezultirati definitivnim gašenjem mljekarske industrije u Starom Petrovom Selu.

 

– Najvjerojatnije će se tako završiti – prognozira Mikić.

 

Za sada nema onoga tko bi mogao oživiti Mljekaru, u kojoj je svojevremeno radilo 30-ak radnika. Postoji međutim mogućnost i da je sami preuzmu razlučni vjerovnici i pokrenu proizvodnju, što je teško očekivati.

Related Post

STRMAC D.D. U STEČAJU

Autor - 13/12/2013 0
SLAVONSKI BROD, 13. prosinca 2013. – TRGOVAČKI SUD U OSIJEKU STALNA SLUŽBA U SLAVONSKOM BRODU, po stečajnom sucu Vesni Vukelić,…