NOĆ MUZEJA 2014. (foto)

995 0

NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2014. – Tradicionalnoj nacionalnoj manifestaciji 31. siječnja pridružila se i ove godine Nova Gradiška i tako bila jedan od 100 hrvatskih gradova u kojima je održana Noć muzeja.

U organizaciji Oldtimer cluba „Classic 99“ i Turističke zajednice u njihovom je prostoru upriličena izložba pod nazivom „Glazba prošlog vremena“, a izloženi su stari nosači zvuka. Velikom broju posjetitelja dobrodošlicu je poželjela Dinka Matijević, direktorica TZ, a izložbu je otvorio Krešimir Knežević, predsjednik kluba „Classic 99“.

Izloženo je 40- ak radio aparata različitih marki – Grunding, Tefag, Nikola Tesla, Riz, a najstariji eksponat Orion datira iz 1934. dok je među gramofonima bio jedinstveni mehanički ljepotan iz 1905. Slušala se glazba sa singlica i LP ploča, a uz razgovor i slane i slatke delicije svi posjetitelji imali su priliku bar na nekoliko sati boraviti u jednom drugačijem svijetu, svijetu umjetnosti i ljepote koja oplemenjuje.

foto: d. iVANKOVIĆ /novagra.hr – otk “Classic’99”

Related Post

POZIV NA IZLOŽBU

Autor - 14/09/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Izložba „SB=NG:“ po treći puta (bienalno) novogradiškoj publici nudi multimedijalno događanje na kojem se mogu doživjeti radovi…

IZLOŽBA DOROTEE BAGARIĆ

Autor - 04/05/2017 0
Autor I. Herceg NADREALNA APSTRAKCIJA naziv je izložbe akademske slikarice Dorotee Bagarić, otvorene 2. svibnja u Domu kulture u organizaciji…