NOĆ U KOJOJ SE SLAVILO ROĐENJE ISUSA – HKUU “TRENK“ priredili scenski prikaz „Nagovještaj Isusovog porođenja“

1093 0

NOVA GRADIŠKA, 25. prosinac 2010. – U župnim crkvama novogradiškog kraja i obiteljskom ambijentu dostojnom velikog kršćanskog blagdana, u miru, kako to priliči noći u kojoj se slavi rođenje Sina Božjeg, protekla je badnja večer. Tako je bilo na badnjem slavlju i misi polnoćki, koju je predvodio župnik Jozo Jurić i u novogradiškoj župi Kraljice sv.

Krunice. Za poseban ugođaj u ovoj se župi pobrinuli su se članovi HKUU „Trenk“, koji su uoči polnoćke priredili polusatni scenski prikaz pod nazivom «Nagovještaj Isusovog porođenja». Scenskim su prikazom obuhvatili vrijeme popisa stanovništva, put i dolazak u Betlehem kada su Marija i Josip tražili svratište i našli jaslice gdje se Marija porodila. U kostimima koje su sami izradili dočarali su vrijeme rođenja Sina Božjeg Isusa.

 

 

Iz Glasa Kraljice Krunice prenosimo božićnu poruku uredništva i župnika Joze Jurića.

I dana su mnogu ljudi zabrinuti, povrijeđeni, sputani, prestrašeni, poniženi, zanemareni, nevoljni i odbačeni. Bahatost, bešćutnost, zavist i mržnja dehumaniziraju čovjeka. Što može učiniti svatko od nas sa SVIJET POSTANE BOLJI? BOŽIOĆ- dan kada ljubav dobivaju ruke i noge. Taj je dan, dan Isusova rođenja- blagdan. Dan kušnje čovjekove humanosti i altruizma. U tom našem kršćanskom blagdanu možemo prepoznati sve dimenzije u stvarnom i mogućem svijetu: vjersku, tradicijsku, povijesnu, estetsku i etičku dimenziju. Dok su naša osjetila pobuđena jelovnicima, slušanjem, gledanjem i dodirom uronimo u dubine svoga bića. Suočimo se sa sobom, Preispitajmo iskrenost svojih nakana. Jesmo li spremni na žrtvovanje? Jesmo li uistinu nesebični? Jesmo li iskreni, otvoreni i dobronamjerni? Pomažemo li drugima iz puke dužnosti ili iz osjećaja istinske ljubavi?. Je li nam obraz čist a savjest spokojna? TEK KADA BOŽIĆ ZASJA U ČLOVJEKOVOJ NUTRINI NIKNUT ĆE KLICA NADONOSNOG SVIJETA.

 

Čestit i blagoslovljen Božić svim ljudima!

Uredništvo i župnik Jozo Jurić

Related Post

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 31/10/2012 0
U Dvorani bl. Alozija Stepinaca u Biskupskom domu u Požegi održana je 29. listopada sjednica Prezbiterskog vijeća Požeške biskupije pod…