PETNAEST GODINA GODIŠNJAKA „SUZA DOLINSKA“

1224 0

NOVA GRADIŠKA, 26. prosinac 2010. – „SUZA DOLINSKA“ – Godišnjak župe uznesenja Bl. Dj. Marije – Dolina Bosanska kraj Bosanske Gradiške u izgnanstvu, puni je naziv publikacije koja 15 godina gali srca prognanih Dolinaca iz bosanskogradiške Posavine koji su novi dom našli u novogradiškom kraju, u drugim dijelovima Hrvatske i zemljama zapadne Europe. „Suza dolinska“ ih sve te godine, pišući i informirajući o svim važnijim događanjima u zavičaju

i životu koji sada žive čvrsto povezuje i okuplja na godišnja druženja i posjete zavičaju.

Čestitka na hvale vrijednoj obljetnici uredništvu u kome su vlč. Milivoju Knežević, p. Damir Šokić OP, fr. Ivan Marija Tomić, Milorad Oršulić – Mican, Zvonko Oršulić-Feni, Stipo Oršulić, Anto M. Vonić, Zdenko Vonić i Mato Knežević-Maća. Posebna čestitka glavnom i odgovornom uredniku Miloradu Oršuliću-Micanu, koji ustrajno godinama okuplja suradnike i na stranice „Suze dolinske“ donosi štiva iz povijesti rodnog kraja, aktualnostima koje danas Dolincima znače život.

Hodočasće u Staru Gradišku 2010. godine

 

– Godina dana brzo prođe, ali je to, ipak, jedno vremensko razdoblje u kojem se mnogo toga, dobrog, ali na žalost i lošeg dogodi.

 

Naš godišnjak „Suza dolinska“, kao što i sam podnaslov „godišnjak“ kaže, kronološki bilježi ono što se je u tom razdoblju dogodilo, a da je povezano s Dolinom i Dolincima, našim užim i širim zavičajem, ali i mjestima gdje živimo i tako već petnaest godina – piše, uz ostalo, u uvodniku urednik Milorad Oršulić-Mican“.

 

Na misi u crkvi Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški

 

 

Najnoviji broj „Suze“ možete potražiti na web stranici: www.Suza-Dolinska.com

Sa tradicionalnog godišnjeg okupljanja – Nova Gardiška 2010. godine

  

Related Post

CARITASOV SAMARITANAC

Autor - 06/04/2016 0
POŽEGA, 6. travanj 2016. – U sklopu programa »Caritasov Samaritanac« u petak , 1. travnja ove godine, s radom su…