NOĆ MUZEJA 19 U PETAK 1. VELJAČE : Gradski muzej i Muzej prometa i tehnike vas očekuju

633 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 30. siječanj 2019. – Zahvaljujući Gradskom muzeju Nova Gradiška i OTC CLASSIC 99 Nova Gradiška ljubitelji muzeja i kulturne baštine novogradiškog kraja i na ovogodišnjoj Noći muzeja doći će na svoje. Priključili su muzejima i kulturnim ustanovama koje će u petak posjetiteljima besplatno otvoriti svoja vrata.

Ova popularna manifestacija održat će se u petak 1. veljače od 18 do 23 sata. Ovogodišnja tema Noći muzeja spaja naizgled nespojivo – muzeje s inovacijama i digitalnom budućnošću.

U Frankopanskoj ulici u prostoru OTC CLASSIC posjetitelji će moći razgledati postav Muzeja prometa i tehnike Nova Gradiška, a u Gradskom muzeju družiti sa Stefanom Lupinom. U 19 sati otvaranje je izložbe Lupino i lupinizam koju će otvoriti povjesničarka umjetnosti Branka Hlevnjak. Održat će se Slikaonica pod nazivom Lupizam, autizam i drugo na kojoj će umjetnik fotografirati djecu među svojim eksponatima. Za 20 sati pripremljena je projekcijaa filmova: Lupino i njegovo djelo uz komentar povjesničarke umjetnosti Branke Hlevnjak.

 

Related Post