NOĆ MUZEJA u Oldtimer klubu “Classic 99”

956 0

NOVA GRADIŠKA – Oldtimer kluba “Classic 99”,  petu godinu zaredom uključio se  nacionalnu manifestaciji “Noć muzeja”.  Što su sve njegovi članovi i vrijedni entuzijasti radili u proteklim godinama i kakve su sve eksponate prikupili za budući Tehnički muzej  posjetitelji su sinoć mogli vidjeti u  prostoru starog “Remonta” u Frankopanskoj ulici.  Izložili su  više od  tisuću predmeta, vozila i uređaja  iz  bliže i daljnje prošlosti  koji su bili  dio svakodnevnog života i rada Novogradiščana.

Krešimir Knežević, predsjednik Oldtimer kluba “Classic 99” bio je zadovoljan posjetom, ali interesom koji  Novogradiščani pokazuju za  još jedan muzej  u Novoj Gradiški,  potvrđujući ga  donacijama  starih predmeta i uređaja iz svojih domaćinstava i zanimanja kojima su se bavili. Očekuje nove donacije i zahvaljuje svima koji su dali  doprinos da se prikupi zavidan broj eksponata.  Muzej će, kako najavljuje, imati  deset cjelina u kojima će biti prikazan industrijski razvoj Nove Gradiške, aparati koji su se koristili u domaćinstvu i obrti, te oprema i  strojevi u poljoprivredi.

Related Post

DEBATA

Autor - 01/04/2014 0
28. ožujka 2014. godine, u amfiteatru Tehničke škole, Slavonski Brod,održana je debata „Hrvatski poduzetnici konkurentni su na EU tržištu“.