MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

718 0

Dr. Siniša Zovko, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti Hrvatskog Crvenog križa održao je predavanje na temu ovisnosti i sustavnoj borbi protiv ovisnosti u RH koju provodi Hrvatski Crveni križ

 

NOVA GRADIŠKA, 26. studeni 2015. – U povodu Mjeseca borbe protiv ovisnosti danas se u Gimnaziji Nova Gradiška okupila mladež Crvenog križa iz osnovnih i srednjih škola novogradiškog kraja. Postavljena je izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola na temu ovisnosti. Članovi mladeži Crvenog križa u školama su literarnim, likovnim i dramskim radovima, te tematskim plakatima na temu ovisnosti osvijestili problem ovisnosti i razmijenili iskustva.

Dr. Siniša Zovko, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti Hrvatskog Crvenog križa, za nastavnicima Gimnazije i drugih škola govorio je na temu ovisnosti i sustavnoj borbi s problematikom ovisnosti u RH koju provodi Hrvatski Crveni križ, posebno o uličnim drogama i prevenciji.

Okupljene članove mladeži CK i njihove voditelje, dr. Sinišu Zovka i Franju Pavlovića ravnatelja, Gradskog i Županijskog društva CK pozdravila je ravnateljica Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik i pohvalila mladež CK u školama koja se, kako je kazala svojim radovima i aktivnostima uspješno bori protiv ovisnosti.

-Gradsko društvo CK u suradnji sa Hrvatskim Crvenim križem na području grada Nova Gradiška i deset općina novogradiškog kraja provodi program prevencije ranog otkrivanja i suzbijanja bolesti ovisnosti od 10. travnja 2002. godine, što znači da punih 13 godina provodimo program prevencije ovisnosti. Uvažavajući činjenicu da danas, kako u Hrvatskoj, tako i na novogradiškom području, problem ovisnika predstavlja jedan od velikih zdravstvenih i socijalnih problema, mišljenja smo da je provođenje ovog programa od bitne važnosti u svim sredinama.

Unatoč postignutim rezultatima sa pojedinim osobama ne trebamo se zavaravat da se problem ovisnosti na našem području može brzo i u cijelosti riješiti. Pozivam stoga prosvjetne djelatnike i voditelje mladeži Crvenog križa da zajedno s Crvenim križem i drugim institucijama, koje se bave problemom ovisnosti, uključe i daju svoj doprinos. Obveza je društva, a odgovornost na svima nama da omogućimo djeci da izrastu u zdrave, sposobne i sretne mlade ljude. Trebamo mlade učiti umijeću življenja i biti im siguran vodič i čvrst oslonac u vrijeme odrastanja, kada su najranjiviji i laka meta svega lošeg što je čovjek stvorio – kazao je Franjo Pavlović.

Related Post

Putovima 121. brigade

Autor - 17/01/2012 0
Novogradiške udruge proistekle iz Domovinskog rata u nedjelju su, u povodu dvadesete obljetnice međunarodnog priznanja RH, po prvi puta su…