NOVA DJELASTNOST SLAVČE

3793 0

NOVA GRADIŠKA, 12. rujan 2012. – „Slavča“ je danas počela sa otkupom metalnih sekundarnih sirovina (metali) na deponiji komunalnog otpada „Šagulje-Ivik“.

 

Kako obavještava Anđelko Pojatina, voditelj odjela komunalne higijene, otkup se vrši na način da metalnu sirovinu dovezete na deponiju gdje će ista biti sortirana po vrstama i izvagana te na licu mjesta isplaćena uz predočenje osobne iskaznice. Informacije o otkupnim cijenama i vrstama možete dobiti na deponiji komunalnog otpada. Otkup se vrši i od pravnih osoba uz svu potrebitu prateću dokumentaciju i obračunatim PDV-om.

 

-Otkup metalnog otpada na deponiji još je jedna aktivnost koju smo proveli. Sve pripreme smo obavili i dobili dozvole za rad, a potpisali smo i ugovor s otkupljivačem kome ćemo isporučivat metalni otpad.

 

U posljednje dvije godine izuzetno smo puno napravili na prostoru deponije i idemo polako prema konceptu reciklažnog dvorišta. Prvi je dio otkup metalnog otpada. Reciklažno dvorište nije jednostavno i traži velika ulaganja, a u dobrom dijelu ono nema nikakav financijski učinak već trošak – kaže direktor Slavče Davor Rukavina.

 

 

SLAVČA OTKUPLJUJE:

 

LIM STARI MIJEŠANI S PRIMJESAMA,

LIM STARI MIJEŠANI BEZ PRIMJESA,

ČELIK OTPADNI,

GUS MIJEŠANI,

ALUMINIJ MIJEŠANI,

ALUMINIJ TVRDI do5% željeza,

ALUMINIJ HLADNJACI,

ALUMINIJ BAKAR, HLADNJACI.

BAKAR MESING HLADNJACI

BAKAR

MESING

OLOVO

PROKROM MIJEŠANI

KABELI MIJEŠANI

OTPADNA VOZILA

Related Post

Fotonaponska elektrana BIOSOL

Autor - 01/09/2021 0
Izgradnjom  fotonaponske elektrane Grad Nova Gradiška proizvodit će  električnu energiju iz obnovljivih  izvora  te umanjiti troškove iste u objektima  društvene…

Komunalni redar upozorava

Autor - 07/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 7. veljače 2012. – Četrdesetak centimetara snijega donijelo je dosta, rekli bi uobičajenih zimskih problema na novogradiškim ulicama.…