NOVA GRADIŠKA / REŠETARI: Biciklist i vozač automobila napuhali čak 5,13 promila

1510 0

NOVA GRADIŠKA, 8. lipnja 2020. – U petak (5. lipnja) oko 20.30 sati u Novoj Gradišci, policijski službenici Policijske postaje Nova gradiška, prilikom nadzora prometa kontrolirali su 43-godišnjeg vozača bicikla. Izvršenim alkotestiranjem kod istoga je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 2,81 g/kg. Biciklist je zadržan u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju (7. lipnja), oko 18.30 sati, u Rešetarima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Policajci su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da se 49-godišnjak kretao osobnim automobilom kolnikom ulice kralja Tomislava. Ispred njega u istom smjeru kretao se 24-godišnji vozač osobnog automobila koji je usporavao vozilo u namjeri skretanja na kolni ulaz. 49-godišnji vozač osobnog automobila nije držao potreban razmak dok se kretao iza drugog vozila te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljao 24-godišnjak.
Policijski službenici su alko-testom kod 49-godišnjeg hrvatskog državljanina očitali koncentraciju alkohola u organizmu od 2,32 promila, nakon čega je doveden u Policijsku postaju i zadržan do otriježnjenja.
Policijski službenici protiv počinitelja prekršaja podnose odgovarajuće prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

POLICIJSKI NADZORI U PODRUČJU PROMETA
Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 1. do 7. lipnja, policijski službenici su u području prometa, utvrdili 322 prometna prekršaja. Od toga je 107 prekršaja nepropisne brzine, 71 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem opojnih sredstava, 18 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 6 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (upravljanje vozilom bez položenog ispita, vožnja pod zabranom, tehnička neispravnost i sl.).
Najveća nepropisna brzina izvan naseljenog mjesta utvrđena je dana 2. lipnja, u 8.18 sati, na autocesti A3, kojom prilikom je 34-godišnjak upravljao osobnim automobilom, krećući se nepropisnom brzinom od 197 km/h. Najveća koncentracija alkohola od 3,61 promil, očitana je u Slavonskom Brodu, 2. lipnja, oko 19 sati, u organizmu 56-godišnjeg biciklista.
U proteklom tjednu na području policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 20 prometnih nesreća (3 s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom) u kojima su dvije osobe teže i 2 su osobe lakše ozlijeđene.
Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni te da se maksimalno pridržavaju prometnih propisa. Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima u prometu s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje, tzv „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, mobitel, pojas).

Related Post