ŠKOLARCI S NESTRPLJENJEM OČEKUJU KVALIFIKACIJE ERSTE PLAVE LIGE!

325 0

Nakon duge stanke i smanjenih sportskih aktivnosti, Erste Plava liga vraća se u naš grad!

Najveće atletsko natjecanje za djecu u Hrvatskoj, Erste Plava liga u 2020. godini ponovno će se održati u svom osmom izdanjuNakon višemjesečne pauze u održavanju sportskih natjecanja, Liga će se održati u skladu s mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u devet gradova u Hrvatskoj.
Vjerujemo da u ovom trenutku svima nedostaje sportskih događanja te vas pozivamo da svoje učenike motivirate i pozovete na pristupanje natjecanju koje je u posljednjih sedam godina okupilo više od 26.000 natjecatelja.Osmoškolci će i ove godine imati priliku otkriti i pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu, a u finalu lige će se po prvi put održati i mješovita štafetna utka za najstarije uzraste.Kvalifikacijska natjecanja održat će se prema kalendaru:

Rijeka 17.6.

Zadar 18.6.
Osijek 18.6.
Knin 19.6.
Makarska 20.6.
Pula 24.6.
Vukovar 30.6.
Čakovec 11.7.
Zagreb 11.9.

Finale lige održat će se 15. rujna 2020. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memoriala.
Prijave na natjecanje vrše se online, na službenoj web stranici Lige na poveznici: https://www.ersteplavaliga.com/#registracija

Natjecanje se odvija uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Središnjeg državnog ureda za šport te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“

Related Post