NOVA NADA ZA ANTONIJU KRALJIĆ U NJEMAČKOJ: Spasiti vid i pokušati vratiti sluh

1050 0

Autor Franjo Samardžić,

Foto arhiv obitelj Kraljić

NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2018. – Mlada Novogradiščanka Antonija Kraljić – Tonka (24) neumorna je i uporna u traženju zdravlja. Iako teško oboljela puna je optimizma i energije. Takva je sve vrijeme, od saznanja da joj je zdravlje najozbiljnije ugroženo i da je sve pošlo po zlu, do operacija tumora u glavi i izazvane gluhoće. Sve vrijeme ne postaje, uči i završava školu. Raduje se životu i slavi završetak upravnog studija na požeškom Veleučilištu. Zna da borba sa, kako često kaže, sa podstanarima u tijelu nije laka i sprema se za daljnje liječenje, iskušenja i borbu s tumorima na mozgu. Sve to traje više od tri godine.

Antonija ima još nekoliko tumora koje će morati operirati i ukloniti. Najproblematičniji je veliki tumor kod oka, koji bi mogao, kako se pretpostavlja, nakon uklanjanja kao posljedicu izazvati sljepoću na jedno oko. Antonija s sjeća operacije i uklanjanja tumora kod uha koji je kao posljedicu izazvao gluhoću na oba uha. Stoga je opravdan njen strah za vid. Gubljenje sluha dokaz je koliko je spremna suočiti se s realnim stanjem. Vrlo brzo je naučila čitati s usana i s njom se može normalno komunicirati.

U razgovoru neće nikada zaboraviti zahvaliti se brojnim pojedincima iz cijele Hrvatske, novogradiškim udrugama i društvima koji su joj pomogli u prikupljanju novca za liječenje, ali i za rehabilitaciju i svakodnevni život. Zahvalna je i obitelj, otac Željko, majka Milica i brat Stjepan. Svi su nezaposleni i žive od Antonijine invalidnine od 1.500 kuna i prihoda koje ostvare povremeno radeći.

Antonija se bori s petnaestak tumora od kojih joj jedan pritišće očne živce i treba ga se riješiti jer može i oslijepiti. Priprema se za operaciju u Njemačkoj gdje će se naći zahvaljujući Brođaninu koji tamo živi i želi ostati anoniman. Saznao je za Antonijine zdravstvene probleme i dogovorio joj odlazak u svjetski poznatu Kliniku za neurokirurgiju Sveučilišta u Tübingenu, gdje će se napraviti dubinski CT tim pod vodstvom prof. dr. med. Martina Schuhmanna.

Brođanin će doći po Antoniju i njenu majku u Hrvatsku, dovest će ih u Njemačku i o svome trošku ih smjestiti dok budu trajale pretrage, a potom vratiti u Hrvatsku. Spreman je i donirati dio novca za pretrage, ako to bude potrebno. Međutim, da bi se znalo je li moguće Antoniji vratiti sluh i spasiti vid, potrebno je učiniti dodatne pretrage koje stoje oko 30.000 kuna.

Antonija i članovi obitelji imaju zato ovih dana pune ruke posla i prave razne božićne ukrase, a najviše snjegoviće punjene rižom. Nastoje ih što više napraviti i prikupiti što više novca. Kako doznajemo ponovo će joj priskočiti u pomoć novogradiške udruge i društva i organizirati dobrotvorni koncert.

Svi koji Antoniji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

Antonija Kraljić, HR1023600003114435547 ili devizni račun HR8023600003243501808 Zagrebačka banka, SWIFT/BIC: ZABAHR2X.

Antonia Kraljić, Kralja Zvonimira 167, Nova Gradiška. Kontakt telefon obitelji Kraljić 095 811 4787

Related Post

24-SATNA AKCIJA NADZORA BRZINE

Autor - 17/04/2018 0
SLAVONSKI BROD,  17.  travnja 2018. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske,  kao i ostale policijske uprave, temeljem TISPOL-ovog plana aktivnosti…