Otvoreno dječje igralište u Ulici kralja Zvonimira

861 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 4. prosinca 2018. – Iako se već djeca iz Ulice kralja Zvonimira na njemu igraju, druže i provode slobodno vrijeme, danas je prigodno otvoreno još jedno u nizu dječjih igrališta u našem gradu. Kako ističe zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, ove je godine gradska vlast, brojnim aktivnostima sa djecom i za djecu, te otvaranjem dječjih igrališta, na djelu pokazala da Nova Gradiška s razlogom nosi prestižni naslov „Grad prijatelj djece“.

-Najmlađi Novogradiščani su jako sretni što su u posljednje vrijeme dobili jako puno igrališta. Djeca su jako sretna. Ja kao dječja gradonačelnica zahvalna na svim tim igralištima. Nadam se da će djeca sa svojim obiteljima na njima uživati, igrati se i družiti – kazala je Tea Golić, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća.

-Danas se nalazimo u Ulici kralja Zvonimira na otvorenju dječjeg igrališta. Građani iz ovog dijela grada iskazali su interes za dječje igralište pa smo odlučili ove godine otvoriti još jedno dječje igralište u ovom dijelu gradu. Ovim pokazujemo da su nam jednako važni svi dijelovi grada i sva naša naselja. Djeca u Ljupini će dobiti svoje igralište, a radimo na tome da dječje igralište dobiju i djeca Kovačevcu. Projekt prijavljujemo na mjeru .7.4.1. preko LAG-a zapadna Slavonija, a Ljupinu smo već prijavili.

Otvorili smo ove godine i teniske terene, tako da nastojimo udovoljiti različitim interesima djece i mladih. Dakle, potičemo i sport kako bi u našem gradu i na taj način poboljšali kvalitetu života. Paniramo i slijedeće godine ulagati u kvalitetu života u našem gradu, jer smo Grad prijatelj djece i tu titulu želimo konkretno opravdati – kazala je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

Od zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića pohvale su dobili djelatnici Eko-konga za izvedene radove.

Related Post