SAZVANA ZANIMLJIVA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Gradski proračun raste na 116 milijuna kuna

899 0

Autor Franjo Samardžić

Saznati će se koliko to ima veze sa sjednicom Savjeta za Slavoniju i Baranju Vlade RH koja će se u petak održati u Novoj Gradiški

NOVA GRADIŠKA, 1. travnja 2019. – Sjednica Gradskog vijeća, koju je predsjednica dr. Ljepša Rakas Vujčić sazvala za utorak 2. travnja, bit će itekako zanimljiva vijećnicima, ali i Novogradiščanima. Ponajprije zato što će se nakon samo tri mjeseca ove godine na dnevnom redu naći prijedlog prvih izmjena i dopuna gradskog proračuna za 2019. godinu. Uz promjene u gradskom proračunu vezane su izmjene i dopune programa rada za 2019. godinu.
Ono što pobuđuje pozornost jer je povećanje proračuna za ovu godinu za čak 14,5 milijuna kuna pa će tako proračun za 2019. godinu narasti na rekordnih 116 milijuna kuna.
Potrebno je stoga izvršiti preraspodjelu sredstva za pojedine namjene i osigurati sredstva za namjene koje nisu bile predviđene proračunom.
O čemu se točno radi i koji su to poslovi u oblasti komunalne infrastrukture koji će biti stavljeni na čekanje, a koji će dobiti prioritet ili su novi doznati će se na sjednici.
Isto taklo saznati će se koliko to ima veze sa sjednicom Savjeta za Slavoniju i Baranju Vlade RH koja će se u petak održati u Novoj Gradiški.
Stoga je zanimljiva i točka dnevnog reda na kojoj bi vijećnici trebali dati suglasnost gradonačelniku za, kako se navodi, potpisivanje ugovora o kreditu sa Zagrebačkom bankom na transakcijskom računu u iznosu od 5 milijuna kunja. Sredstva se, kako se predlaže, mogu koristiti uz davanje zadužnice do kraja ove proračunske godine.
Vijećnici će raspravljati i o izmjeni odluke o sufinanciranju kupoprodaje građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada mladoj obitelji radi izgradnje vlastite stambene zgrade na području grada i gospodarenju otpadom u 2018. godini, te dobiti informaciju o realizaciji izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Šagulje“, što jer na prošloj sjednici tražio vijećnik Marijan Radić (SDP).

Related Post