NOVI REŽIM UVODI VIŠE REDA NA GRADSKA PARKIRALIŠTA

1056 0

NOVA GRADIŠKA, 20. ožujak 2012. – Na posljednjoj sjednici Gradsko vijeće usvojilo je odluku o načinu obavljanja djelatnosti organiziranog parkiranja na području grada. Konkretno to znači da je grad podijeljen u zone

i da su usvojene nešto veće cijene parkiranja, uz uvođenje izuzetno stimulativne povlaštene karte za stanare od 20 kuna mjesečno.

 

-Od prošle godine kad jer Slavča preuzela službu naplate parkiranja, uz dosta napora otklonjeni su nedostatci i stanje smo uspjeli konsolidirati u prosincu prošle godine kada su nabavljeni parkirni automati. Od tada smo u poziciji da to možemo kvalitetnije organizirati parkiranje uz bilje financijske efekte.

 

Neovisno o tome što smo imali zakonsku obvezu, ovim prijedlogom htjeli smo predložiti sustav koji bi bio solidan kompromis u kome možemo funkcionirati kao grad. Intencija je bila da svima onima koji dolaze u grad omogućimo parkirno mjesto u centru grada. Zbog toga smo bili prisiljeni na malu korekciju cijena, uvažavajući pritom sve negativne socijalne efekte jer dolazi do povećanja cijene u prvoj zoni, ali i uvažavajući cijene koje imaju drugi gradovi s kojima se volimo uspoređivati.

 

Htjeli smo dovesti do sustava koji može funkcionirati, a koji će omogućiti ljudima koji žive i rade u centru grada da po povlaštenim cijenama mogu naći svoje parkirališno mjesto. To su povlaštene karte zbog iznimno niske cijene mjesečne karte za stanare i zaposlenike od 20 kuna mjesečno. Zbog toga smo morali podijeliti grad u zone – kazao je direktor Slavče Davor Rukavina vijećnicima, obrazlažući promjene u načinu parkiranja.

 

Usporedni cijenik satne i dnevne karte

 

USPOREDBA S OSTALIM GRADOVIMA

Related Post