TURISTIČKA ZAJEDNICA

966 0

NOVA GRADIŠKA, 29. veljače 2012. – Turistička zajednica Nove Gradiške i ove godine kreće u projekt „Volim Hrvatsku“ i akciju animiranja učenika osnovnih i srednjih škola, gradskih komunalnih odjela, Komunalnog poduzeća „Slavča“,

tvrtki i građana kako bi svojim odnosom prema lijepom i urednog gradu doprinijeli da on bude mjesto u kome je ugodno i lijepo živjeti.

 

Poštovani,

kao što vam je poznato već niz godina unatrag (od 2000.godine) Hrvatska turistička zajednica, zajedno sa sustavom turističkih zajednica, provodi Projekt “Volim Hrvatsku”.

Ciljevi Projekta “Volim Hrvatsku” su slijedeći:

 

– uređenje i oplemenjivanje turističkog prostora/destinacije i okoliša,

– poboljšanje raznovrsnosti i kvalitete pojedinih elemenata i ukupne ponude turističkih destinacija,

– poticanje razvoja novih proizvoda u različitim segmentima turističke ponude,

– unapređenje elemenata i kvalitete turističkog proizvoda/ponude,

– poticanje razvoja turističkih inicijativa i proizvoda na netradicionalnim i nerazvijenim turističkim područjima,

– poticanje novih kulturno turističkih inicijativa i događanja temeljenih na tradicijskoj, povijesnoj i kulturnoj baštini,

– poticanje unapređivanja djelovanja i turističke infrastrukture turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima,

– podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice,

– razvoj svijesti o značaju turizma za podizanje ukupne kvalitete življenja.


Nositelji aktivnosti projekta “Volim Hrvatsku” su Glavni ured Hrvatske turističke zajednice i sustav turističkih zajednica uz znanje;

– Ministarstva turizma,

– Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta,

– regionalne i i lokalne uprave i samouprave.

 

Podsjećamo da je Grad Nova Gradiška 2011. godine, u okviru ovog projekta, bio dobitnikom priznanja ZELENI CVIJET s brončanim znakom.

Turistička zajednica grada Nova Gradiška i ove godine će se svojim aktivnostima (postavljanje novih info ploča, osiguravanje sadnica za dio javnih površina i sl.) uključiti u realizaciju ovog projekta u suradnji sa Gradom Nova Gradiška, Komunalnim poduzećem “Slavča”, te svim drugim zainteresiranim institucijama, tvrtkama (smještajno-ugostiteljski objekti i sl.), i građanima.

Tijekom prvih godina ove akcije osmislili smo i vlastitu promotivnu skraćenicu za ovaj projekt, a ona glasi S O N G (Sačuvajmo okoliš Nove Gradiške).

Pozivamo vas da se pridružite promociji ovog projekta, odnosno i konkretnim aktivnostima vezanim uz isti. S poštovanjem, TURISTIČKI URED, voditeljica referade promotivnih aktivnosti Ljiljana Siročić.

Related Post

STOP KOMARCIMA

Autor - 29/05/2014 0
Tretiranje danas u općinama Stara Gradiška, Vrbje i Davor NOVA GRADIŠKA, 29. svibnja 2014. – Kiša je tek nekoliko dana…