OTVORENA SUVENIRNICA NOVA GRADIŠKA

930 0

NOVA GRADIŠKA, 11. prosinac 2012. – Danas je u nekadašnjoj Bauerovoj knjižari u Ulici slavonskih graničara s radom počela Suvenirnica. Jedinstven je to izložbeni i prodajni prostor koji nikoga svojim izgledom i eksponatima-proizvodima

neće ostaviti ravnodušnim

Kako kaže direktorica Mirjana Štrbac, prvi je to takav prostor u našem gradu u kome se mogu kupiti proizvodi iz cijele Hrvatske: Istre, Like, Dalmacije i drugih krajeva. Nastali su u Općim poljoprivrednim gospodarstvima i malim kućnim radinostima koje ne proizvode velike količine proizvoda. Dakako, najviše ih je iz Bordsko-posavske županije. Proizvodi su to vrhunske kvalitete, primamljivi oku zahvaljujući estetski oblikovanoj ambalaži koja privlači pozornost. Osim što su upotrebljivi, kao odjeća ili nakit, mogu se i pojesti ili popiti, kao rakije ili vina, a namazati na kruh kao pekmezi. Oni su idealni kao suvenir ili poklon.

 

– Novogradiščani su već pokazali velik interes za ovakvu vrstu proizvoda – kaže Mirjana Štrbac.

 

Suvenirnica je, napokon, nešto novo u našem gradu. Pisati ćemo o tome to što ona sve nudi. Najbolje je ipak doći i pogledati, jer treba vidjeti što to proizvode naši mali proizvođači u svojim kućnim radinostima bez državnih i europskih potpora.

Related Post