PREDSJEDNIK IVO JOSIPOVIĆ POSJETIO PSIHIJATRIJSKU BOLNICU „SVETI RAFAEL“ NA STRMCU

1468 0

STRMAC, 11. prosinac 2012. – Predsjednik Ivo Josipović danas je posjetio Psihijatrijsku bolnicu „Sveti Rafael“ na Strmcu, zdravstvenu ustanovu koja radi po najvišim zdravstvenim standardima. Dočekali su ga ravnatelj prior Dario Vermi

i zamjenik ravnatelja dr Igor Ferenčina, župan Danijel Marušić s zamjenicima Ružicom Vidaković i Davorom Vlaovićem, načelnik općine Cernik Nikola Jugović i dr. Dražen Oršulić, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

 

Predsjednik Josipović oduševljen je uvjetima u bolnici i skrbi za bolesnike, posebno odjelom za palijativni skrb. Smatra da Ministarstvo zdravlja i HZZO imaju razloga s razumijevanjem podupirati rad ove zdravstvene ustanove jer se radi o zdravstvenoj srbi koja nedostaje u Hrvatskoj. Nakon što se upoznao s radom bolnice i problemima koji se javljaju njenom radu, budući se radi o specifičnoj bolnici, odao je priznanje i dao podršku djelatnicima bolnice koji se brinu o bolesnicima, prioru i redovnicima.

Psihijatrijsku katoličku bolnicu Sveti Rafael na Strmcu otvorila su prije nešto više od godinu dana Milosrdna braća bolničkog reda Svetog Ivana od Boga sa sjedištem u Italiji. Počela je s radom 29. svibnja 2011. godine, a u njenu izgradnju i opremanje utrošeno je 100 milijuna kuna. Bolnica ima 143 ležaja, od kojih je 40 za palijativnu skrb, a ostali su za duševne bolesnike. Ima tri ambulante za psihijatriju, prijemnu ambulantu i polivalentnu ambulantu gdje dolaze internisti i ostali vanjski suradnici pregledati pacijente koji su u bolnici.

 

Psihijatrijska bolnica „Sveti Rafael“ na Strmcu ima dobru suradnju i Općom bolnicom u Novoj Gradiški.

 

Kako ističe biskup požeški dr. msgr. Antun Škvorčeviuć, specifična je to institucija koja ima svoje polazište u evanđelju, odnosno u onome što je njihov utemeljitelj Sveti Ivan od Boga postavio kao temelj, a to je čovjek kojemu se ne služi zbog bilo kojega drugog razloga, nego jednostavno zbog čovjeka i njegovog dobra i to čovjeka koji je u teškim okolnostima svoga zdravlja.

 

Related Post

BOLJE ZDRAVSTVO

Autor - 27/07/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 24. srpnja 2013. – Ugovor o javnim radovima na izgradnji zgrade Zavoda za javno zdravstvo u Novoj Gradiški…