NOVIH 10 MILIJUNA

708 0

Iz svega se može zaključiti kako je novogradiški gradonačelnik i saborski zastupnik, Josip Vuković, hrvatskoj Vladi predočio falsificiranu odluku Gradskog vijeća, a Vlada, temeljem falsificirane odluke, odobrila zaduženje Grada od 10 milijuna kuna.

 

NOVA GRADIŠKA – Na 36. sjednici hrvatske Vlade, održanoj 27. lipnja, na dnevnom redu bio je i Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti Gradu Nova Gradiška za novo kreditno zaduženje kod Hypo Alpe Adria Banke d.d. Zagreb u iznosu od 10 milijuna kuna, uz euro valutnu klauzulu i kamatnu stopu od 5,32 posto, s namjenom kapitalnih ulaganja o čemu je, kolege iz Vlade, upoznao ministar financija Slavko Linić.

 

Članovi gradskog vijeća Grada Nova Gradiška, piše radiong, u nekoliko su navrata u posljednjih godinu dana davali suglasnost za kreditno zaduživanje, pa čak i hipoteke na nekretnine Grada, a sve u namjeri ulaganja u razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Naime, temeljem Ugovora o založnom pravu od 25. studenog prošle godine, Zagrebačka banka se 30. studenog 2011. godine uknjižila na nekretnine u vlasništvu Grada Nova Gradiška u iznosu od 1.084.360,00 eura te u iznosu od 429.940,00 eura.

 

Komentirajući sjednicu Vlade,

na kojoj je dana suglasnost Gradu

za podizanje još jednog kredita

u iznosu od 10 milijuna kuna,

Josip Mikšić je kazao kako odluka

o tom zaduženju nije donesena

na sjednici Gradskog vijeća.

Zbog toga je gradske vijećnike začudilo novo kreditno zaduženje Grada i to kod Hypo Alpe Adria banke, o kojemu nisu ni raspravljali niti donijeli bilo kakvu odluku, te su se, logično, upitali – temeljem koje odluke Gradskog vijeća se raspravljalo na sjednici hrvatske Vlade?

 

Komentirajući sjednicu Vlade, na kojoj je dana suglasnost Gradu za podizanje još jednog kredita u iznosu od 10 milijuna kuna, Josip Mikšić je kazao kako odluka o tom zaduženju nije donesena na sjednici Gradskog vijeća.

 

Novogradiški gradonačelnik Josip Vuković, Vladi RH i ministru financija, dostavio je odluku Gradskog vijeća od 11. travnja, prema kojoj su vijećnici dali suglasnost za kreditno zaduženje grada, a taj dan sjednica nije bila ni zakazana niti održana, tvrdi Mikšić i podsjeća – 22. sjednica Gradskog vijeća održana je 15. ožujka, dok je sljedeća, zakazana za 24. svibnja, odgođena zbog nedostatka kvoruma. Uslijedila je potom i sjednica Gradskog vijeća od 31. svibnja koju su napustili vijećnici HDZ-a, HSS-a i HDSSB-a. Sjednica Gradskog vijeća od 31. svibnja nastavljena je 28. lipnja 2012.godine. Dakle, sjednice 11. travnja nije bilo.

 

Zbrojimo li sva dosadašnja zaduženja Grada, ona iznose 30,5 milijuna kuna, što je približan iznosu jednogodišnjeg proračuna Grada, kaže Mikšić. Takvo zaduženje Grada i gradskih tvrtki dovest će do stečaja jer uredno poslovanje neće biti moguće. Stoga je HDSSB protiv ovakvog prekomjernog zaduživanja. “Ovi krediti nisu namijenjeni kapitalnim ulaganjima, tvrdim to odgovorno”, kaže Mikšić, te dodaje kako je “riječ o gašenju požara do kojega nas je dovela Izvršna vlast u Gradu, odnosno gradonačelnik Vuković.

 

Na pitanje – kada su na sjednicama Gradskog vijeća raspravljali o zaduživanju Grada kod Hypo Alpe Adria banke, te jesu li za takvo zaduživanje glasali, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Mato Bilonjić odgovorio je kako o tome nema pojma.

 

“Niti se sjećam ikakve rasprave na tu temu, niti ikakve naše odluke”, kaže Bilonjić, te podsjeća kako su gradski vijećnici do sada glasali o dva kredita namijenjena Drvnoj industriji. HDZ je i tada bio protiv, smatrajući kako će takav potez dugoročno Grad odvesti u stečaj. Uostalom, kaže Bilonjić, već je sada, od početnog broja, pola radnika manje zaposleno u Drvnoj inudstriji.

 

Iz svega se može zaključiti kako je novogradiški gradonačelnik i saborski zastupnik, Josip Vuković, hrvatskoj Vladi predočio falsificiranu odluku Gradskog vijeća, a Vlada, temeljem falsificirane odluke, odobrila zaduženje Grada od 10 milijuna kuna.

 

Izgleda kako je Vukoviću falsificiranje dokumenata postala rutina. Tako je, na primjer, falsificirao zapisnike sa sjednica OO SDP-a kojima se, upravo njega, predlaže kao kandidata SDP-a za saborskog zastupnika, a na Županijskoj skupštini izmišljena “Odluka o proglašenju izravne opasnosti od nastanka elementarne nepogode”, kako bi se Vukoviću omogućilo protuzakonito distribuiranje plina, ušla je u legendu.

Autor: SBplus

Oni ne mogu kazati kako ništa nisu znali o Vukovićevim marifetlucima

 

Related Post

SPOMEN NA TOŠU PROESKOG

Autor - 16/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Deveta obljetnica tragične smrti Toše Proeskog obilježena je i ove godine 14. listopada kod novogradiške Elektrotehničke i…