NOVO SIVO LICE ZGRADE CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB

822 0

NOVA GRADIŠKA, 7. lipnja 2011. – Pri završetku su radovi na saniranju krovišta i uređenju fasade na zgradi Centra za socijalnu skrb. Skinute su skele i zgrada je dobila novo lice, ne međutim onakvo kakvo su mnogi očekivali. Umjesto sive, očekivala se, što je u trendu, neka svjetlija, jarka boja. Prolaznici gotovo da i ne primjećuju da je, sakrivena iza

stabala, fasada obnovljena. – Možemo izraziti veliko zadovoljstvo da je zgrada obnovljena uz veliku pomoć i razumijevanje sredstvima Ministarstva zdravstva i socijale skrbi, a razumijevanjem Grada Nova Gradiška i uz podršku Županije dobili smo i nove prostore za rad. Obnovljeno je krovište i uređena fasada. Dosta je upita i primjedbi na sam izgled fasade, odnosno boju, koju je odredio Konzervatorski zavod. Vjerojatno se vodio tradicijom, dosadašnji izgledom i nastojanjem da se zgrada uklopi u dosadašnju sredinu. Međutim, što vrijeme više odmiče komentari i priče su sve bolji. Dobili smo jednu lijepu obnovljenu zgradu Centra za socijalnu skrb- kaže ravnatelj Centra Branko Medunić.

Medunić dodaje da je Centar, uz razumijevanje Grda i nakon obimnih radova na unutrašnjosti zgrade, dobio nove prostore u vlasništvo i neke na korištenje, koji su nam bili neophodni za rad.

-Ostalo je da u dogledno vrijeme riješimo pitanje novog prijemnog ureda kolji je zasad u prostoru grada koji imamo u najmu. Bilo bi idealno da ga otkupimo,da zatvorimo cjelinu Centra i da ga na drugi način opremimo. Uz veliku pomoć Ministarstva za zdravstvo i socijalnu skrb koje je izdvojilo novac za informatičku opremu, koju smo ovih dana dobili, imamo ugodan prostor za rad naših djelatnika, ali i prostor ugodan za naše korisnike. Sada su u prostoriji po jedna ili eventualno dva djelatnika, koji mogu ugodnije i lagodnije obavljati razgovori s korisnicima – dodaje Medunić.

Related Post

GRADSKO VIJEĆE

Autor - 22/03/2013 0
Bez kredita od 11 milijuna kuna teško će biti realizirani projekti koji se dijelom financiraju iz gradskog proračuna i vjerojatno…