Novogradiški pravaši obilježili obljetnicu smrti Ante Starčevića

992 0

NOVA GRADIŠKA – Predvođeni Željkom Kraljićem, predsjednikom Hrvatske stranke prava Podružnica „Petar Pavišić“ Nova Gradiška,  novogradiški pravaši  okupljeni oko te stranke, su jučer zapalili lampion  kod spomenika  poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima  i na taj način obilježili 121. obljetnicu  smrti Ante Starčevića.

Kako kaže Željko Kraljić odali su  na taj način počast Ocu Domovine, čovjeku koji se   uvijek zalagao za jedinstvo pravaša i  čije su politička rješenja, ideje i stavovi  i danas primjenjivi i aktualni.

Kraljić se osvrnuo  i na Sabor HSP-a  koji  se održao  u subotu u Zagrebu  u Hotelu Internacional kada je za novog predsjednika izabran Karlo Starčević. Novogradiški pravaši  podržavaju  zaključke Sabora u kojima se kaže  da nema odstupanja od poznatih stavova pravaša i  najavljuje  žestoka borba za povratak HSP-a na velika vrata na političku scenu u Hrvatskoj.

Kako kaže Kraljić, novogradiški pravaši se pripremaju za predstojeće lokalne izbore, već imaju listu za  Gradsko vijeće i otvoreni su za  koalicije sa svim političkim opcijama u gradu  osim sa  HSP AS.

Related Post