Novogradiški umjetnici-ponos grada

1674 0

SEVNICA – Brežuljci, crkve, utvrde, vinogradi, vinoteke, bogate kulturno-povijesne znamenosti – sve je to dio općine Sevnice, u Sloveniji. Oduševljeni umjetnici i predstavnici Grada Nove Gradiške te Općine Stara Gradiška,  ponudom brojnih mogućnosti poput biciklizma, sportskog ribolova, planinskih putova, a ponajviše Dvorcem Sevnica koji je smješten na panoramskom vidikovcu iznad stare jezgre.

Dvorac je   danas pretvoren u Posavski muzej, u kojem se među ostalima, nalazi galerija umjetnina Ivana Razboršeka, školski muzej sa starom učionicom te muzej povijesti Sevnice. Mjesto, gdje svaki umjetnik poželi imati svoju izložbu, stoga je velika čast i  zadovoljstvo što je

  1. listopada, otvorena  izložba slavonskih umjetnika Mladena Božičković(fotografija), Alojzija Cindrić(kipar), Gorana Dorić(fotografija), Ivana Jelančić (kipar i slikar)), Nenada Milić (kipar), Karla Kolundžić(slikar), Želimira Šiško(slikar) i Miroslava Župančić (kipar).

Zahvaljujući velikom entuzijazmu, te  prijateljskim i rodbinskim poznanstvima našeg Ivana Jelančić, slavonski umjetnici dobili su priliku izlagati svoje radove na ovakvom predivnom i izuzetno posjećenom mjestu.

U pratnji umjetnika bili su u ime Grada Nove Gradiške i gradonačelnika Vinka Grgić, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević i  predsjednik Foto kluba F4, Nova Gradiška Željko Grganić te načelnik općine Stara Gradiška Velimir Paušić.

Domaćini Srečko Ocvirk, gradonačelnik Sevnice, Mojca Pernovšek, direktorica Zavoda za kulturu, šport, turizam i rad s mladima, Ivan i Ana Jelančić, obitelj Ivana Jelančić,  te Rudi Stopar (kipar, slikar i pjesnik) pokazali su nevjerojatnu gostoljubivost i toplinu koja je ostala duboko u našim srcima.

U pozdravnim govorima tople riječi i zahvalu domaćinima uputio je načelnik općine Stara Gradiška, Velimir Paušić, te u ime gradonačelnika Vinka Grgić, Dinka Matijević uputila je poziv predstavnicima Općine Sevnica i njihovim umjetnicima za gostovanje u Novoj Gradiški, što bi ujedno trebao biti i početak jedne lijepe suradnje između dva grada.

Umjetnost nas je povezala, stoga velika zahvala našem Ivanu Jelančiću i našim umjetnicima, na koje je Grad izuzetno ponosan.

Izložba naših umjetnika bit će otvorena za posjetitelje  do 04. studenog 2017.

Fotografije: Željko Grganić

Related Post