OBILJEŽEN SVJETSKI DAN AUTIZMA

667 0

NOVA GRADIŠKA, 3. travanj 2016. – Devetu godinu zaredom Udruga za autizam „Sunce“ obilježila je jučer Svjetski dan autizma s porukom „Moj svijet je tvoj…obojimo svijet u plavo“.

U Ulici slavonskih graničara članovi udruge su pozivali građane da im se pridruže u obilježavanju Svjetskog dana autizma osvješćujući ih da je autizam među nama i da je trenutno 12.000 djece u stanju autizma.

Uz informativne letke, slastice i puštanje plavih balona obilježavanju Svjetskog dana autizma pridružili su se članovi Udruge stvaratelja u kulturi Nova Gradiška u animiranju javnosti svojim djelima u plavoj boji autizma.

Smisao obilježavanja Svjetskog dana autizma bio je pozivati građane da se pridruže članovima udruge i na taj način pruže podršku djeci i osobama s autizmom, te podrže ostvarivanje prava i potrebe osoba s autizmom.

Hvale su vrijedne aktivnosti Udruge za autizam „Sunce“ na čelu ns predsjednicom Vesnom Mijatović. Godinama ulažu velik trud kako bi se stvorili što bolji uvjeti za rad udruge i pružila što bolja pomoć osobama s autizmom.

-Udruga postoji 15 godina i ima odjel koji 15 godina funkcionira. Unazad godinu dana dobili smo od Grada Nove Gradiške prostor bivših jaslica. Do sada smo u njegovo uređenje utrošili četrdesetak tisuća kuna. Promijenili smo stolariju i podove te spustili strop. Sada nam predstoji nabaviti opremu i prostor urediti.

Planiramo urediti senzorni kabinet za senzornu integraciju. Iako je prema skuplja vjerujem da ćemo ove godine u tome uspjeti. Gospođa melita Dragić, koja je voditelj odjela, se školuje za senzornog pedagoga. Želim naglasiti da će senzorni kabinet, uz našu djecu s autizmom, koristit ostala djeca sa svim poteškoćama u razvoju, bilo da su hiperaktivna, imaju poremećaj ponašanja ili neku drugu poteškoću. Vjerujem da će iduće godine naš kabinet početi s radom. Organiziramo humanitarne akcije i prikupljajmo novac. Očekujem daljnju potporu jer mogu reći da se ljudi odazivaju naše akcije i spremi su pomoći – kaže Vesna Mijatović.

Related Post

SKUPŠTINA UDRUGE VOLONTERA

Autor - 27/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 27. veljače 2013. – Članovi Udruga volontera Nova Gradiška, 26 redovnih i 54 pridružena člana, imali su na…