OBILJEŽENA 27. GODIŠNJICA OSNUTKA 3. BOJNE „KOBRE“ 3. GARDIJSKE BRIGADE „KUNE“

621 0

SLAVONSKI BROD  – Jučer, 12. lipnja 2018. godine obilježena je 27-godišnjica osnivanja3. bojne “Kobre”, 3. Gardijske brigade “Kune”, čijih je 86 pripadnika položilo je svoje živote na oltar Domovine.

Tom prigodom su u znak sjećanja na poginule, položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskimbraniteljima te jeslužena Sveta misa u Franjevačkom samostanu.

U nastavku obilježavanja, na svečanoj akademiji u dvorani HVIDR-e, upriličena je i promocija  dokumentarnog filma  „Štafeta smrti”,koji govori o jedanaestorici mladića koji su odlučili spasiti tridesetero civila tijekom ratne okupacije Bogdanovaca. Radnja prati zbivanja na tom području i sudbinu jedanaestorice hrvatskih branitelja koji su 10. studenog 1991. odlučili iz Bogdanovaca izvesti tridesetak civila kroz minsko polje. Civile su spasili, ali njih devetero su izgubili svoje živote.

U svečanom obilježavanju 27-godišnjice osnivanja 3. bojne “Kobre”, 3. Gardijske brigade “Kune”, sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, na čelu s načelnikom Antunom Valićem.

Related Post