OBILNA KIŠA – Poplavljene stotine hektara usjeva

742 0

NOVA GRADIŠKA, 31. svibnja 2010. – Kiša je proteklih dana dobro natopila zemljište pa su se, nakon što je neprekidno padala 24 sata, pod vodom u novogradiškoj Posavini našle stotine hektara zasijanih usjeva. Šteta je već učinjena, a ukoliko se voda brzo ne povuče ratari se boje oromnih šteta. Kako doznajemo od Franje Tutića, direktora PP kompleksa Nova Gradiška pod vodom je oko 400 hektara zasijanih ozimim i proljetnim usjevima.

Obilna kiša napunila je potoke bujičare koj su se, kao naprimjer u Starom Petrovom Selu u Vinogradskoj ulici, izlijevali iz korita. U Novoj Kapeli je bilo i tuče. Problema s oborinskom vodom koje su se slijevale s brda imala su gotovo sva naselja koja se nalaze u brdskom dijelu. U Posavini su najveći probemi na njivama gdje nije uređena kanalska mreža. Koliko zanče ulaganja Hrvatskih voda na uređenje kanalske mreže vidi se ovih dana. (F.S.) 

Related Post

KIŠA OBRADOVALA RATARE

Autor - 20/04/2015 0
Dosta se zemljišta nudi na prodaju, a dosta je ostalo neobrađeno, tako da će se ovog proljeća biti manje posijanih…

ORIOVITA 2016.

Autor - 06/06/2016 0
U konkurenciji preko pedeset natjecateljskih ekipa, titulu najboljeg fiš-majstora osvojila je Udruga majstora kotlića Slavonije i Baranje iz Osijeka, koju…