OBITELJ TKALČEC – Sviraju, pjevaju i plešu

1559 0

NOVA GRADIŠKA, 15. srpnja 2010. – Brojna obitelj Tihomira i Sonje Tkalčec poznata je u novogradiškom naselju Jug, posebno među članovima KUD-a «Trenk» i štovateljima narodnih običaja, glazbene i pučke tradicije koja se njeguje i čuva od zaborava u tom naselju. Zajedno sa svojih desetero djece članovi su KUD-a u kome, kako kaže ponosna mama Sonja,

 netko svira, netko pjeva, a netko pleše. Za publiku na javnim nastupima najatraktivniji su Karlo (4,5) i Lovro (6) koji su zajedno s bratom Tonijem (20) članovi tamburaškog sastava. Bilo je tako i koncem siječnja na prigodnom otvaranju Poljoprivredno-poduzetničkih ideja u Novoj Gradiški.

– Svi imamo volju i srce za svirati, pjevati i plesati, a Josip (17) odlučio se ozbiljnije baviti glazbom. Nakon što je prošao obuku u tamburaškoj školi u Cerniku kod poznatog glazbenika Veljka Valentina Škorvage, upisao je Glazbenu gimnaziju u Požegi. S nestrpljenjem očekuje nastup na koncertu 100 tamburaša koji će se održati u Budimpešti – pričaju Tihomir i Sonja, zadovoljni što im obitelj krase djeca koja su, bez obzira na godine, zadovoljstvo našla u svakodnevnim obvezama koje imaju u obitelji i glazbi koja ih nadahnjuje. (F.S.) 

 

Related Post