MINISTARTSTVO UKIDA MALE OSNOVNE ŠKOLE – NA POPISU OŠ „MARKOVAC“ VRBOVA

1637 0

STARO PETROVO SELO, 14. srpnja 2010. – Među 143 osnovne škole koje imaju manje od 150 učenika, a koje Ministarstvo prosvjete u cilju racionalizacije i ušteda ima namjeru ukinuti su i dvije osnovne škole u Brodsko-posavskoj županiji. Uz OŠ „Milan Armuš“ je i OŠ Markovac iz Vrbove koja ima 139 učenika. Nije prvi puta da se govori o ukidanju vrbovačke osnovne škole.

 Ideja je uvijek do sada naišla na otpor Vrbovaca koji su smatrali da im je škola nužna jer je centar kulturnog i društvenog života. Kako se nedavno u Novoj Gradiški moglo doznati od državnog tajnika Želimira Janjića, nakon susreta koji je imao s ravnateljima srednjih škola Brodsko-posavske županije, ne radi se o ukidanju škola, jer će ostati u mjestu, već o njihovom pripajanju najbližoj većoj osnovnoj školi. Ako se desi ukidanje OŠ „Markovac“ ona će vjerojatno biti pripojena petrovoselskoj OŠ „Ivan Goran Kovačić“. Što se tiče viška djelatnika, kako ističe Janjić, njih se ne želi riješiti otkazima i nitko neće završiti na ulici, pa ni ravnatelji, računovođe i tajnici, koji su prvi na popisu.

 

Related Post

PJEVAČI IZ ZLATARA U ŠTIVICI

Autor - 21/11/2010 0
ŠTIVICA 21. studeni 2010. – U povodu dana Svete Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe, vjernici i pjevači župe Uznesenja Blažene Djevice Marije…