QUAD KLUB „LOTUS“ I TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADE DJEČJE IGRALIŠTE

1220 0

NOVA GRADIŠKA, 13. srpnja 2010. – Kako se može realizirati jedna dobra ideja i od zapuštenog i smećem zatrpanog zemljišta načiniti ugodan prostor za okupljanje i druženje primjerom potvrđuje Slavko Sremac i članovi Quad kluba „Lotus“ Nova Gradiška koji su u Mašiću očistili bivši poligon JNA, izgradili quad stazu i održali prvo natjecanje. Osmisli su cijelu

 novogradišku quad priču oko koje se nižu brojni drugi sadržaji i dobiva potpora šire zajednice.

Kada je prošle godine idejni začetnik Slavko Sremac počeo quad priču, koja je dio moto sporta i rekereacije na vozilima koja u posljednje vrijeme srećemo na cestama, ali i izvan cesta, kao što je slučaj na njihovoj stazi, nabrajajući i ostale popratne sadržaje, kao što su tereni za male sportove, bilo je puno skeptika. Njihova je quad staza postala prostor na kome će se okupljati zaljubljenici u atraktivnu vožnju quad vozila, ali i ostali građani koji će moći uživati u atraktivnim trkama, družiti se i zabavljati. Za neke od sadržaja zainteresirana je Turistička zajednica Nova Gradiška koja zajedno s rukovodstvom Quad kluba „Lotus“ priprema uređenje dječjeg igrališta.  

– Jedan od projekata koje smo za sufinanciranje uputili Hrvatskoj turističkoj zajednici je projekt uređenja dječjeg igrališta s spravama za igru djece i košarama za smeće na prostoru quad staze u Mašiću. Želimo poboljšati uskupne sadržaje koji se tamo nude i uz uvjete za šetnju i vožnju biciklom napraviti prostor za igru djece. Od HTZ smo dobili 30.000 kuna na koje ćemo dodati i oko 5.000 kuna vlastitih sredstava što je bila i naša obveza – kaže Ljiljana Siročić, tajnica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.  

Sa bivšeg poligona JNA odveženo je 250 kamiona raznog smeća

Related Post