OBJAVLJEN NOVI BROJ „SUZE DOLINSKE“

707 0

OKUČANI, 24. prosinac 2013. – Tradicionalno, kao i koncem svake

godine, uoči Božića, iz tiska je izašao 30. broj „Suze Dolinske“ – godišnjaka župe uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina bosanska kraj Bosanske Gradiške.

 

Glavni i odgovorni urednik Milorad Oršulić–Mican uporno je sa suradnicima radio cijele godine i pripremio brojne sadržaje po već uhodanoj koncepciji. I ovaj broj Suze dolinske svojim će sadržajem obradovati raseljene Dolince i biti još jedna međusobna poveznica ma gdje živjeli diljem Hrvatske i svijeta, ali i poveznica sa zavičajem iz kojega su otišli.

 

Kolika je važnost Suze Dolinske i to što, kao urednik, radi Milorad Oršulić–Mican, zajedno s uredničkim vijećem u kome su vel. Milivoj Knežević, p.Damir Šokić OP, fra Ivan Marija Tomić, Zvonko Oršulić-Fami, Stipo Oršulić, Anto M. Vonić, Zenko Vonić i Mato Knežević-Maća, prepoznali su kardinal Puljić i biskupi Škvorčević i Komarica.

 

Uz to što je u znaku trojice papa, ovaj broj „Suze“ na 214 stranica donosi brojne priloge o susretima Dolinaca, povijesti i događanjima tijekom 2013. godine, te popis rođenih, vjenčanih i umrlih. „Suza“ se može nabaviti u tiskanom obliku u svim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u kojima Dolinci žive u većem broju, a njen sadržaj može se pročitati i na web stranici www. Suza-Dolinska.com.

Related Post