POŽEŠKA BISKUPIJA

527 0

Biskup primio priora Milosrdne braće voditelja bolnice na Strmcu

–  Fra Dario Vermi preuzeo je službu u bolnici istoga reda u Veneciji a za nasljednika mu je došao fra Kristijan Sinković

 

POŽEGA, 15. travnja 2014. – U Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević primio je 14. travnja fra Kristijana Sinkovića, novoga priora Bolničkoga reda sv. Ivana od Boga koji vodi Bolnicu sv. Rafael na Strmcu nedaleko Nove Gradiške. Nakon kapitula Lombardo-venecijanske provincije Milosrdne braće, kojoj pripada zajednica na Strmcu, dosadašnji prior fra Dario Vermi preuzeo je službu u bolnici istoga reda u Veneciji a za nasljednika mu je došao fra Kristijan, koji je ranije vodio gradnju i uređenje bolnice na Strmcu.

Razgovarali su o trogodišnjem djelovanju Bolnice, o funkcioniranju psihijatrije i palijativne skrbi, o uspjesima i poteškoćama. Biskup i prior izrazili su zadovoljstvo što Bolnica u dogovoru s Ministarstvom zdravlja i HZZ-om ide stabilnim putem te su izrazili očekivanja da će ona moći tako i dalje djelovati za dobro bolesnika.

 

Razgovarali su i o pitanjima bolničkog pastorala koji bi trebalo rješavati u okviru sustava utvrđenog ugovorima između Svete Stolice i Republike Hrvatske, odnosno provedbenim dogovorima između Hrvatske biskupske konferencije i Vlade Republike Hrvatske. Biskup je izrazio zahvalnost fra Kristijanu za napore da katolička bolnica na Strmcu evanđeoski služi bolesnim ljudima te je obećao daljnju potporu njezinu djelovanju.

Related Post