OBLJETNICA MUČENIČKE SMRTI

381 0

U bosanskogradiškoj crkvi sv. Roka obilježena je deveta obljetnica mučeničke smrti msgr. Kazimira Višatickog čija je životna misao vodilja bila: Znam komu sam povjerovao. Sv. Misu

– Gozbu ljubavi s uskrslim Kristom je predvodio banjolučki biskup msgr. dr. Franjo Komarica u koncelebraciji s brojnim svećenicima banjolučke biskupije među kojima su dvojica braće pok. Kazimira i to msgr. dr. Karlo i vlč. Adolf Višaticki. Treći brat vlč. Franjo pok. Kazimira koji svećeničku dužnost obnaša u Švicarskoj nije bio u mogućnosti doći i tako nazočiti sv. Misi zadušnici.

Na početku misnog slavlja župnik u Bosanskoj Gradišci vlč. Pero Čolić je pozdravio sve nazočne, a posebno rodbinu pok. Kazimira koja je došla iz različitih krajeva Hrvatske.

Biskup Franjo je podsjetio kako se ove godine navršilo 50 godina od kada je pok. msgr. Kazimir u istoj ovoj crkvi slavio svoju Mladu misu jer je sin bosanskogradiške župe. Rođen je u prigradskom naselju Čatrnja.

Related Post

USUSRET USKRSU

Autor - 23/02/2015 0
OKUČANI, 23. veljače 2015. – Vjernici župe sv. Vida Mučenika iz Okučana već peti puta, na jedan od svetijih načina…

CVJETNICA U OKUČANIMA

Autor - 17/03/2013 0
Dramska skupina Župnog pastoralnog vijeća župe Okučani i okučanski KUD “Tkanica” i ove godine po župama tradicionalno izvode scenski prikaz…