OBNOVA ŠKOLA

2114 0

NOVA GRADIŠKA, 4. svibanj 2012. – I ove se godine nastavlja sustavno unapređivanje uvjeta školovanja u osnovnim i srednjim školama Brodsko-posavske županije i s investicijskim ulaganjima u uređenje prostora i opremanje škola.

Kako doznajemo od Vladimira Štefaneka, pročelnika u županijskom Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport, na novogradiškom području nekoliko je projekta čija je realizacija u tijeku.

 

U tijeku je izrada glavnog projekta za zgradu nove osnovne škole u Rešetarima. Podsjetimo, zgrada u kojoj sada radi škola u vlasništvu je Općine Rešetari. Pripremama za izgradnju nove škole za OŠ „Ante Starčević“ u Rešetarima zadovoljan je općinski načelnik Zlatko Aga isto kao i najavljenom izgradnjom školske športske dvorane uz OŠ „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima. Za dvoranu je napravljena sva potrebna dokumentacija, a izgradnja će se financirati sredstvima iz programa EIB 2.

 

Ove godine će se adaptirati zgrada područne osnovne škole u Komarnici koja radi u sastavu OŠ „Markova“ iz Vrbove, a u područnu školu Ljupina, koja djeluje u sastavu novogradiške OŠ „Mato Lovrak“, uvesti će se centralno grijanje.

 

Nekoliko godina čeka se na obnovu i dogradnju zgrade Gimnazije Nova Gradiška , te izgradnju športske dvorane. Kako kaže Štefanek čeka se suglasnost za idejno rješenje, a za izradu glavnog projekta osigurano je 400.000 kuna. U prvoj fazi rekonstruirati i obnoviti će se stara zgrada Gimnazije, a u drugoj fazi će se graditi dvorana.

Related Post