Odbojkašice nadigrale Dubrovnik

438 0

5. ožujak 2012. – Danas i jučer je očito sretan dan za

novogradiški sport. Jučer su nogometaši Sloge na startu prvenstva pobijedili Posavinu, navečer je Slavonka pobijedila rukometašice osječkog Grafičara. a danas su rukometaši Nove Gradiške savladali jesenskog prvaka i vodeću momčad Slatinu, a večeras su zakrasile dan odbojkašice pobjedom nad vrlo dobrom ekipom Dubrovnika (3:0). Bila je to utakmica puna uzbuđenja, kvalitetne igre, neizvjesnosti i dramatičnosti u trećem setu. Ipak, naše odbojkašice nastavile su sjajnim igrama i u 8 dana postigle tri velike pobjede u 3 utakmice. Bila je prva velika pobjeda, bolje reći izvanredni podvig kada su u Šibeniku na gostovanju nanijele prvi poraz jesenskom prvaku i vodećoj ekipi na njihovom domaćem terenu, a sutradan s istih 3:1 pobijedile u Zadru domaćine. Taj sjajni niz nastavile su i večeras kada su u neobičnom terminu, nedjeljom u 19 sati, nadigrale Dubrovkinje koje su prije 14 dana nanijele prvi poraz Šibeniku, igrajući u svojoj dvorani, gdje se lako ne odnose bodovi. Upravo radi negostuljiubivog odnosa prema našoj ekipi jesenas pri gostovanju u Dubrovniku, naši su se na isti način „odužili“ i ugovorili utakmicu nedjeljom u 19 sati.

 

No, najvažnije od svega je bilo da su sjajnom, angažiranom i napadačkom igrom nadigrali vrlo dobre Dubrovkinje s maksimalnih 3:0. Pobjedi nema prigovora bila je rutinska, posebno u dva prva seta, ali treba priznati nije bilo lako jer su gošće vrlo dobra škvadra. Prvi set karakterizira totalna izjednačenost. Naše su povele s 2:0, a gošće izjednačuju. A tada se događa 9 izjednačujućih rezultata s jedne i druge strane. Prednost je uglavnom iznosila jedan ili dva poena, a tek polovicom seta kada je servirala Iris Ivaniš bilo je 4 poena razlike(17:13 i 18:14) u našu korist i to više Dubrovkinje nisu uspjele stići. Zadnje izjednačenje bilo je 13:13. Domaće odbojkašice dobivaju prvi set uistinu rutinski s 25:19.

 

U drugom su počela također izjednačenja, a na servis Lucije Dautović stičemo prednost od 6:3, potom i 7:4, ali gošće izjednačuju na 8:8. Kod 12:11 na servis dolazi Anja Barač koja čini seriju od 6 poena, a Kristina Pilaš i još 3 poena, pa naše odbojkašice odlaze na 18:12, kasnije i 21:15, te na 23:17 i rutinerski završavaju kao i prvi set na 25:19.

 

A tada dolazi taj treći set. Na servis Lucije Dautović vodimo s 2:0, Dubrovkinje izjednačuju, pa zatim stalno vode s 6:4, 8:4 i 10:4, kada trener Runjaš traži time-out , ali gošće povećavaju vodstvo na 11:5. A tada dolazi ono što smo toliko očekivali a to su ubitačni smečevi kapetanice Iris Ivaniš, koja „ubija“ 3 puta neobranjivim smečevima i rezultat je već povoljniji 8:13. Na servis tada dolazi Kristina Pilaš koja šalje „felšave servise“ koje jedva gošće prihvaćaju, a zatim njihove nerezonske poteze naše efektno poentiraju. Kristina je nanizala čak 5 uspješnih servisa, a Iris Ivaniš kao rijetko kada je tako „bombardirala“ obranu gošći sa čak 4 uzastopna neobranjiva smeča, pa je došlo do izjednačenja na 12:12. A tada nastaje dramatika, jer se igra poen za poen: 14:14, 15:15, Dubrovkinje vode s 17:15, a kod 18:15 za njih, trener Runjaš poziva drugi time-out. A tada nastaje preokret: smanjujemo s 19:15, pa na 19:16, Dubrovkinje povećavaju na 20:16, naše poentiraju za 20:17 i ubrzo i na 20:18. Gošće se ne predaju i postižu 21:18. A tada na servis dolazi Anja Barač koja sjajnim servisima koje jedva love suparnice i rezultat se mijenja: 21:18, 21:20 i onda najbolji i najefektniji poen za izjednačenje 21:21. Naša ekipa uz podršku publike i osokoljene što su stigle veliki zaostatak i dalje nakon servisa Anje Barač postižu i prvo vodstvo 22:21. A zatim u euforčnom ritmu lome suparnika sa 23:21, 24:21 i zadnji, šesti servis Anje Barač bila je i set-meč lopta koju naše ostvaruju s 25:21. Bio je to sjajan preokret na stalno vodstvo Dubrovkinja. Međutim, završnica pripada našim igračicama koje su preokrenuile rezultat i sasvim zasluženo slavila veliku 3:0 pobjedu.

 

Treba istaći prije svega cijelu ekipu jer su djelovali kao homogena cjelina. Zatim sve pohvale pripadaju za sjajne obrane našeg prvog libera Marine Vidošić koja je uz Iris Ivaniš i asistenciju Karle Glasnović zaustavljale brojne i jake servise suparnica, zatim vrlo efikasno serviranja Anje Barač, Kristine Pilaš i Lucije Dautović, a iznad svega što je izmamilo salve pljeska su „bombetine“ Iris Ivaniš za koje nije bilo suparnicama spasa. Smečiranjem, ali u nešto manjoj mjeri pridružile su se i Karla Glasnović, Darija Banožić i Anja Barač. Sve u svemu, sjajna odbojkaška večer, te što je najvažnije nastavak uspješne serije koja je krenula iz Šibenika u čemu razumljivo velike zasluge ima i stručni trener Damir Runjaš.

 

ŽOK je večeras igrao u sastavu: Darija Banožić, Kristina Pilaš, Iris Ivaniš, Anja Barač, Marina Vidošić, Karla Glasnović, Lucija Dautović, Franka Zubović, Antonija Mlinac, Dorotea Petričević, Antonija Čeliković i Helena Šimunović.

 

Na slici naše odbojkašice sa svojim trenerom večeras nakon pobjede na Dubrovnikom (3:0)

Related Post