Održana godišnja skupština Saveza športova

1412 0

autor Ivo Petranović

Redovna godišnja skupština Saveza športova Nova Gradiška održana je pod vodstvom predsjednika Borislava Vidošića, koji je pozdravivši nazočne predstavnike udruga i goste, ukratko izvijestio o prošlogodišnjem radu, jer su sve udruge dobile pisane materijale. U raspravi su, među ostalim, sudjelovali Višić, govoreći o stalnom problemu sistematskih liječničkih pregleda sportaša. Predsjednik Vidošić je istakao njegove razgovore na tu temu s potencijalnim kandidatima za otvaranje sportske ambulante, a Hoffer je naglasio da su za takav vid medicinske usloge potrebna dodatna sredstva kojih sada nema, ali će se nastojati dobiti od Grada i Županije, jer je u pitanju zdravlje sportaša. U daljoj raspravi bile su aktualne teme o kući za odmor u Biogradu, njenoj svrsi i iskorištenosti, kako za sportaše, a tako i građane. Rasprava se vodila i o drugim temema, kao financiranju doškolavanja trenera, plaćanju sportskih dvorana, skupoći sata na kuglani, besplatnom korištenja terena na stadionu Sloge, rasporedu termina, plasmanima pojedinih sportova, vrednovanju momčadi mladeži u sustavu financiranja itd. Financijsko izvješće je prihvaćeno, ali također nakon rasprave oko trošenja sredstava, gdje su stavke za struju iznad limita.

 Oko izvješća Nadzornog odbora bilo je kritičkih tonova, povremeno i neumjerenih, ali je na koncu prihvaćen prijedlog da odbor ostane u istom sastavu do izborne godišnje skupštine Saveza iduće godine. Na temelju Statuta zbog neaktivnosti brisan je iz sastava saveza MNK Graničar, a primljeni su u članstvo Teniski klub Slavonski biser i Sportska udruga gluhih Nova Gradiška. Bilo je prijedloga za još neke nove članice, ali odlukom Izvršnog odbora nisu zadovoljili kriterije. Upravo stoga razvila se vrlo žučna rasprava oko prijama Škole rukometa u ravnopravno članstvo Saveza. U polusatnoj polemici povišenih tonova sudjelovalo je desetak diskutanata iznoseći svoje argumente, ali je na kraju ostala na snazi odluka Izvršnog odbora.

 U „različitom“ je bilo dosta prigodnih riječi, prijedloga i mišljenja, pa je nakon dvosatnog rada skupštinu zaključio predsjednik Borislav Vidošić, uz želju i nadu, da će sve udruge uložiti maksimalne napore kako bi drugi dio ove natjecateljske godine, koja je pred nama, bila što uspješnija i po rezultatskim ostvarenjima bolja nego protekla. Predsjednik je na kraju skupštine istakao da je počela funkcionirati Internet stranica Saveza Športova,www.ssng.hr, kako bi veza između udruga i Saveza bila što bolja i neposrednija u oba pravca.

Related Post

Leskovar klupski prvak

Autor - 19/08/2010 0
NOVA GRADIŠKA 19. kolovoza 2010. – Vinko Leskovar pobjednik je pojedinačnog klupskog šahovskog prvenstva trećeligaša ŠK Strmac iz Nove Gradiške. Svoju…

HUT MASTERS 2014.

Autor - 09/12/2014 0
ZAGREB – Na teniskim terenima u ŠRC Trnje u Zagrebu 06. i 07. prosinca 2014. godine održan je završni turnir…