ODRŽANA SKUPŠTINA KLD REŠETARI

867 0

REŠETARI, 31. siječanj 2016. – Na redovnoj izvještajnoj godišnjoj Skupštini Književno-likovnog društva Rešetari njegovi su članovi imali razloga iskazati zadovoljstvo aktivnostima u 2015. godini.

Brojni nastupi članova njegovih sekcija i isto tako brojne manifestacije obilježili su proteklu godinu i bili nastavak kontinuiteta i uspješnog rada društva. Članovi književnih i likovnih sekcija i Pjevačka skupina „Slavča“, te brojne manifestacije su potvrdile Rešetare kao mjesto gdje se tijekom cijele godine organiziraju kulturna događanja i održava zavidan kulturni život.

Iz usvojenog izvješća o radu, koje je podnijela tajnica Marija Mlađan i plana aktivnosti u ovoj godini, koji je obrazložio predsjednik Ivan De Villa, vidljivo je, a treba to naglasiti, da KLD Rešetari uspješno nastavlja s aktivnostima izvan Rešetara i ostavlja tragove u zemlji i inozemstvu. Posebno treba istaknuti povezivanje s dijasporom na svim kontinentima, bilo da se radi o likovnjacima ili pjesnicima, ali i drugim kontaktima koje zahvaljujući KLD ostvaruje Općina Rešetarti.

KLD će i ove godine organizirati već tradicionalne manifestacije kao što je Rešetaračko proljeće“ pjesnički susret na kome se okupljaju pjesnici nacionalnih manjina. Ove godine to će biti pjesnici ukrajinske nacionalne manjine. Održati će se i 18. međunarodna likovna kolonija „Petrović“ i 18. rešetarački susreti pjesnika koji okupljaju hrvatske pjesnike iz dijaspore.

Rešetari će ove godine dobiti stalni postav skulptura Antuna Petrovića, a u parku će biti postavljeno pet kamenih skulptura. KLD će ove godine obilježi i 35 godina rada.

Sva izvješća kao plan aktivnosti u ovoj godini jednoglasno su prihvaćeni.

Na skupštini su bili nazočni predstavnici udruga i društava s kojima KLD ostvaruje suradnju, te predstavnici Općine Rešetari koja im je stalna potpora.

Related Post

USUSRET IZBORIMA

Autor - 15/10/2012 0
REŠETARI, 15. listopad 2012. – Općinskih organizacija HSS-a raskinula je s HSLS-om koalicijski sporazum u općini Rešetari. Odluka o raskidu…

OPSKRBA VODOM U OPĆINI REŠETARI

Autor - 29/07/2013 0
REŠETARI, 29. srpanj 2013. – Krajem lipnja nastavljeni su radovi na izgradnji nužne komunalne infrastrukture do vodospreme u Rešetarima. Izgradnje…