USKRS UZ TAMBURU

614 0

GUNJAVCI, 2. travanj 2013. – Tradicionalno, šesnaesti puta za redom, u Gunjavcima je održana manifestacija „Uskrs uz tamburu“. Uz potporu Općine Rešetari Mjesni odbor Gunjavci organizirao je još jedno folklorno i tamburaško

blagdansko druženje na uskrsni ponedjeljak Gunjavčana i njihovih gostiju. Konjanici i svečane zaprege konjogojaca novogradiškog kraja bili su još jednom atrakcija za mještane i posjetitelje ove manifestacije. Povorku konjskih zaprega predvodio je mladi barjaktar Ivan Andrašić iz Gunjavaca.

 

U kulturno-umjetničkom programu u mjesnom domu nastupila su kulturno-umjetnička društva «Rešetari» iz Rešetara i «Drežnik» iz Drežnika, te tamburaški sastavi „Ledina“ iz Cernika i „Satir“ iz Davora. U večernjim satima okupljeni u mjesnom domu su se zabavljali uz grupu „Lutalice“.

Nakon još jednog „Uskrsa uz tamburu“ zadovoljni su bili Gunjavčani i njihovi gosti, ali i Miroslav Dautović, predsjednik Mjesnog odbora Gunjavci, Mika Perković, predsjednica Općinskog vijeća i zamjenik načelnika općine Željko Kolaković. Zadovoljstvo nije krio ni općinski načelnik Zlatko Aga koji je pohvalio organizatore i zahvalio se svima koji doprinose da se ova jedinstvena manifestacija održi u Gunjavcima ističući pritom potporu općinske vlasti svim kulturno umjetničkim društvima u općini Rešetari koja čuvaju narodnu baštinu od zaborava, njeguju običaje pjesmu i ples zavičaja.

Za sve sudionike ove jedinstvene manifestacija organizirano je druženje u prostoru područne osnovne škole.

foto: d. ivanković/novagra.hr

 

 

 

Related Post

PETA JESEN U BRĐANIMA

Autor - 23/09/2013 0
BRĐANI, 23. rujan 2013. – Svi koji su jučer došli u Brđane nisu se pokajali. Imali su priliku uživati u…