ODRŽANA TRADICIONALNA BICIKLIJADA

935 0

NOVA GRADIŠKA – „Sigurno do škole“ tradicionalna je akcija kojom se najmlađe sudionike u prometu, a posebno prvašiće, želi poučiti o najosnovnijim pravilima kretanja u prometu kako bi što sigurnije prolazili put od kuće do škole.

I ove je godine 11. rujna u organizaciji HAK- a Nova Gradiška, Društva naša djeca i Policijske postaje NG uz potporu županijskog odjela za EU integracije, POU AMC, Auto kluba, Rođendaonice – Rekreacijskog centra „Iv“, Mažoretkinja grada NG, a po prvi puta i Biciklističkog kluba „Psunj“ NG održana tradicionalna biciklijada.

 

Pozdravne riječi okupljenim mališanima- predškolcima, vrtićancima, prvašićima obje gradske Osnovne škole – uputila je u ime organizatora Sanja Markolović, voditeljica članstva HAK-a NG, a potom u ime DND-a Sanja Kovarbašić Ferković podsjećajući na aktivnosti Društva vezane uz zdrav život djece te obilježavanje EU tjedna kretanja. U ime Policijske postaje NG okupljenim mališanima i njihovim roditeljima u dvorištu HAK-a obratio se i Dražen Vlaović i, među ostalim, naglasio kako se i djelatnici Policije trude olakšati djeci prve dane u prometu o čemu svjedoči i njihova nazočnost kod Osnovnih škola i vrtića, kao i na većim raskrižjima u gradu. Župan Brodsko-posavski Danijel Marušić poželio je djeci puno veselja, a roditeljima poručio – Uživajmo u našoj djeci koja su nam svima najdragocjenija!

 

Povorku mališana na biciklima poveo je do poligona, kao i uvijek, Tomislav Maraković, policajac u zajednici, a u tome su pomogli i članovi Biciklističkog kluba „Psunj“ NG. I prije starta okupljenima se obratio novogradiški gradonačelnik Željko Bigović, zahvalio Auto klubu za akcije kojima pokazuju brigu o djeci u prometu te izrazio zadovoljstvo što je ove godine u prvi razred u našim školama upisano i više prvašića. Djeci je poželio da s veseljem pohađaju svoje vrtiće i škole, a zadatak starijih je, kako je rekao, da im osiguraju kvalitetan, siguran i ljepši život.

 

Organizatori su se pobrinuli i za različita iznenađenja- Micky i Minie stigli su iz Rođendaonice s košaricama bombona, a na cilju su djecu čekali i napitci. Uz to što su provjerili svoje vještine, naučili ponešto novoga što će im biti vrlo korisno na putu od kuće do škole i natrag, dobili reflektirajuće prsluke – poklon HAK-a, djeca i njihovi roditelji su se i dobro zabavili. Sve pohvale za organizaciju i provedbu još jedne akcije „Sigurno do škole s HAK-om“. SIGURNO DO ŠKOLE

 

Autor Ivanka Herceg

Fotografije Dejan Ivanković

Related Post

NEMAJU MIROVINE

Autor - 18/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 18. kolovoza 2013. – U Brodsko-posavskoj županiji na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u lipnju je evidentirano 1526 hrvatskih…

AKCIJA

Autor - 24/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. studeni 2014. – U vremenu od 24. do 29. studenoga, stanice za tehničke preglede vozila i stručne…