SJEDNICA VIJEĆA ZA PREVENCIJU KRIMINALITETA I KOORDINACIJSKOG TIJELA ZA PREVENCIJU OVISNOSTI

638 0

NOVA GRADIŠKA, 27. ožujak 2015. – Vijeće za prevenciju kriminaliteta i Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti Grada Nove Gradiške jučer su održali zajedničku sjednicu na kojoj je usvojeno Izvješće o realizaciji

lokalnog preventivnog programa u 2014. godini i Plan rada za 2015. godinu.

U nazočnosti Mihaele Đeraj, voditeljice gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti, izvješća je podnijela njihova predsjednica Ljiljana Lukačević, mr. spec. kliničke psihologije i zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti.

Obrazložila je brojne aktivnost, isto tako brojnih sudionika koji svojim aktivnostima tijekom godine i lokalnim programima preventivno djeluju u osvještavanju mladih i roditelja o štetnosti raznih oblika ovisnosti.

Hvale su to vrijedne aktivnosti koje se, kako je istaknula mr. Ljiljana Lukačević, realiziraju sa srcem i zahvaljujući silnoj volji i entuzijazmu uz savladavanje prepreke financijske i tehničke naravi.

I u 2015. godini organizirat će se brojne aktivnosti i manifestacije s naglaskom, kao je rečeno, u jačanje svjesnosti u obitelji i njihovoj ulozi u prevenciji. To stoga jer obitelj često nije dovoljno svjesna kako prvi iskoraci u rizično ponašanju dolaze upravo u obitelji pa roditelj mora shvatiti da on stoji iza pozitivne slike djeteta o sebi.

-Moramo više promicati ono što radimo i imamo u lokalnoj sredini, što organiziramo u slobodnom vremenu mladih i afirmaciji zdravih stilova života. Moramo građanima i roditeljima, i uopće odraslima, pokazati što to imamo i organiziramo, kako bi svoje dijete doveli u neku kvalitetno organiziranu aktivnost i znali kome se obratit – kazala je mr. Ljiljana Lukačević.

Podsjetimo da Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području grada Noa Gradiška djeluje od 2010. godine, a okuplja predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova, Policije, Prekršajnog suda, Centra za socijalnu skrb, Crvenog križa, Gradske uprave, Savjeta mladih i civilnih udruga. Pod motom „ Za grad bez ovisnosti“ Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti djeluje od 2005. godine i ove će godine obilježiti 10 godina djelovanja.

Related Post