Okučanci u posebnim uvjetima i svečano obilježili Dan općine i župni blagdan Sv. Vida mučenika

2605 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI 15. lipnja 2020. – Okučanci su danas pod posebnim epidemiološkim uvjetima obilježili Dan općine i župni blagdan Sv. Vida mučenika. Uz to što je bilo svečano i dostojanstveno bilo je puno razloga za zadovoljstvo jer su općinska predstavnička i izvršna vlast u proteklih godinu dana puno učinili na unapređenju ukupnog života stanovništva o čemu je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća opširno govorio načelnik Aca Vidaković.
Kod spomenika Kristalne kocke vedrine položeni su vijenci i zapaljene svijeće u čast hrvatskih branitelja koji su poginuli oslobađajući okupirani dio zapadne Slavonije oslobodili i Okučane. Molitvu je vodio Fra Mario Radman koji je nakon polaganja vijenaca u župnoj crkvi služio blagdansku svetu misu.
Pod predsjedanjem Ivice Pivca održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su, uz predstavnike okučanskih udruga i institucija, općinske vijećnike bili nazočni i Pavo Klarić, Velimir Paušić i Vitomir Žakić, načelnici općina Gornji Bogićevci, Stara Gradiška i Cernik, ravnatelj Opće Bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej. Bili su tu i župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske Skupštine Pero Ćosić, koji je bio i izaslanik premijera Andreja Plenkovića. Nazočni su bili predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske predvođeni načelnikom Antunom Valićem, te tajnik ŽO HDZ-a Dubravko Galović.
Ivica Pivac izrazio je žaljenje što ove godine, zbog nastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa neće biti dodijeljena općinska priznanja ističući pritom doprinos pojedinaca, udruga i institucija koje u raznim oblastima godinama doprinose boljem životu na području općine Okučani.
Na temelju opširnog izlaganja načelnika Ace Vidakovića (opširnije ćemo o tome pisati) i prezentacije brojnih realiziranih projekata može se zaključiti da je u proteklih godinu dana puno toga učinjeno u oblasti komunalne i društvene infrastrukture, boljih uvjeta u predškolskom odgoju i osnovnom obrazovanju i zbrinjavanju komunalnog otpada te uvjeta za rad udruga i društava. Načelnik Vidaković nije propustio zahvaliti svima koji su tomu doprinijeli, od djelatnika općinske uprave, susjednih općina s kojima su provodili zajedničke projekte, do Brodsko-posavske županije, ministarstva, državnih poduzeća i institucija, posebno Vlade RH koja, uz ostalo, investicijskim planom za gradove Pakrac i Lipik, te Općine Dragalić, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška potiče gospodarsku djelatnost, izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture te poduzetništva.
U ime općinskih načelnika govorio je Pavo Klarić ističući dobru suradnju u zajedničkim projektima.
O osjetljivosti Vlade RH za slabije razvijena područja i nužnost dodatnih poticanja ukupnog razvoja, isto tako i Brodsko-posavske županije, govorili su župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. Istaknuli su dobru suradnju s Općinom Okučani i načelnikom Acom Vidakovićem. Čestitali su im na postignućima, stanovnicima općine Okučani Dan općine, a župljanima blagdan njihovog zaštitnika sv. Vida.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANJIJA

Autor - 04/08/2016 0
SLAVONSKI BROD, 4. kolovoza 1995. u pet sati ujutro započela je veličanstvena vojno-redarstvena akcija „Oluja”, u kojoj su nakon četiri…

Slavonski divani oduševili Zagreb

Autor - 16/12/2019 0
Moderno, urbano, a tako slavonski – pet županijskih turističkih zajednica u Zagrebu prvi puta zajednički predstavilo Slavoniju, novi turistički hit…