Općina Dragalić organizirala edukativno predavanje o organskom uzgoju povrća

1229 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Cajtung, Radio Bljesak

 

DRAGALIĆ, 11.  ožujka 2023. – Općina Dragalić i ove je godine u suradnji s mag. ing. agr.  Ivanom Miličevićem nastavila organizirati hvalevrijedna edukativna predavanje za poljoprivrednike, voćare i uzgajivače povrća. 

     Unatoč  lošem vremenu u Vatrogasnom domu u Dragaliću danas su se okupili uzgajivači povrća s područja općine, a mag. ing. agr.  Ivan Miličević (vlasnik tvrtke Eko-gruda d.o.o. Osijek)  govorio im je o organskom uzgoju povrća za koje se opredjeljuje sve više    obitelji koje povrće uzgajaju na svojim okućnicama. 

    Govorio im je o tome što je to organski vrt, koje su njegove prednosti  i što sve treba znati za uspješan organski uzgoj  povrća. Upoznao ih je  o dobrim i lošim susjedima u vrtu, plodoredu, gnojidbi i  zaštiti prirodnim pripravcima, te malčiranju i kako privući pčele u vrt. Sudionici  ovog predavanja razmijenili su svoj iskustva u uzgoju povrća.   

    Izrazili su zadovoljstvo što Općina Dragalić organizira ovakva edukativna predavanja, a mag. ing. agr.  Ivan Miličević ističući  to  kao pozitivan primjer izrazio je  zadovoljstvo  velikim brojem zainteresiranih  mještana za edukaciju, naglašavajući koliko je ona  važna  za   poljoprivrednike, voćare i vrtlare u  uspješnoj proizvodnji.

Related Post