OPĆINA REŠETARI: Načelnik Zlatko Aga u radnoj posjeti Državnoj geodetskoj upravi

1338 0

REŠETARI – Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga odazvao se po traženom, radnom posjetu Državnoj geodetskoj upravi, te se tom prilikom susreo sa ravnateljem uprave dr.sc. Damirom Šantekom, dipl.ing.geod. koji je  početkom siječnja, stupio na tu dužnost.

Teme sastanka bili su projekti koji se provode na području općine Rešetari i poteškoće koje se javljaju tijekom provedbe, kao i mogući daljnji planovi po izradi novih katastarskih operata.

Dakako, glavna tema razgovora bila je završetak izrade katastra nekretnina i obnova zemljišne knjige na području katastarske općine Rešetari koji još nije završen, ali se prema riječima ravnatelja Šanteka planira po prikupljenim podacima i obrađenom samom izmjerom žurno izložiti na novi javni uvid. Započetu katastarsku izmjeru treba završiti po prigovorima i katastarski operat katastarske općine Rešetari staviti u primjenu do kraja lipnja 2017. godine te donijeti termin ostvarenja obnovljene zemljišne knjige za Rešetare.

Načelnik Zlatko Aga zahvalio se DGU na dobroj daljnjoj suradnju te zamolio ravnatelja da se započnu i aktivnosti uređenja zemljišnih knjiga i za druge katastarske općine na području općine Rešetari jer su one osnova za društveni i gospodarski razvoj. (Izvor Općina Rešetari

Related Post

POGRANIČNE PROPUSNICE

Autor - 16/07/2013 0
16. srpnja 2013. – Na sastanku koji je jučer održan u Banjoj Luci predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Agencije za…