OPĆINA REŠETARI

676 0

Na kraju smo još jedne godine. Najznačajniji događaj u ovoj godini je referendum za ulazak u EU, svakako uz puštanje naših generala iz Haga.

 

Piše: Zlatko Aga, načelnik


Promjena vlasti i nova vlada koja se dogodila, sama po sebi nije bila garancija lakšeg života naših mještana, ali vjerujem da će godina pred nama biti početak rješavanja svega onoga zbog čega je većina naših mještana, kao i građana naše Domovine duboko zabrinuta i nezadovoljna.

 

Unatoč kriznom i recesijskom vremenu Općina Rešetari danas nema velikih i značajnih zaduženja, te na vrijeme, uz otežane okolnosti, plaća svoje obveze.

Ova godina bila je godina u kojoj smo prije svega ulagali u projektiranje komunalne infrastrukture, cesta kao i planske dokumentacije, provodili smo program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem i imovinskih problema. Zbrojeno, stotine tisuća kuna pa i više milijuna kuna investirali smo u kvalitetu života naših građana. Svaka snimljena cesta, svaka nova ili obnovljena rasvjeta, svaki metar infrastrukture, vodovoda i odvodnje ili uređen poljski put, svaka očišćena obala ili šikara, znači i veću kvalitetu života u našoj općini. Da je tako govore svi koji prođu našom općinom i kažu da su promjene velike i vidljive.

Broj stanovnika ipak se smanjuje i puno nas je manje prema zadnjem popisu stanovništva. U 20 godina manje je 900 stanovnika i duša pa se pitamo ima li smisla ulagati u kvalitetu života, ako nema novih radnih mjesta. Moramo zato učiniti općinu prepoznatljivom i ona mora pružati veće mogućnosti, a prije svega moramo stvoriti uvjete za brže i lakše zapošljavanje sa željom da se obitelji ovdje naseljavaju.

Tijekom ove godine nebrojeno smo puta čuli, kako bez novih investicija nema novog razvojnog ciklusa, a time ni novog zapošljavanja, plaća i boljeg života. Investicije koje će se odvijati na našem području bude nadu u ugodniji i bolji život naših mještana.

Na kraju ove jedne teške godine moglo bi se pisati o mnogim stvarima koje su nas sve zajedno opterećivale. Vaši službenici i svi u Općini rješavali su zahtjeve koje ste pred nas postavljali, uvijek vodeći računa o interesima naših mještana. Smatram, da smo svi zajedno u tome i uspjeli.

 

Svaki kraj, pa i kraj jedne godine je prilika za novi početak. Neka početak godine koja je pred nama, kao i cijela godina budu uspješniji od protekle, a u izbornoj 2013. godini kada su lokalni izbori svi budemo nadahnuti za građenje napretka naše općine, jer to mogu samo oni koji vole svoju općinu, a uz malu dozu osobne discipline i razuma zasigurno da će se mještani nositi da izaberu moralnu i fizičku osobu punu želja, ideja i snova za bolje sutra, koja će biti na čelu naše Općine Rešetari.

Svim našim mještanima želim u godini pred nama puno sretnih dana, dobro zdravlje i slogu u obitelji.

 

Svima želim ugodne Božićne blagdane i sretnu Novu 2013. godinu!


Related Post

„DA SE NE ZABORAVI“

Autor - 16/09/2016 0
REŠETARI, 16. rujna 2016. – Osnovna škola „Ante Starčević“ u suradnji s Udrugom roditelja poginulih branitelja u Domovinskim ratu i…