POŽEŠKA BISKUPIJA

547 0

Požeški biskup Antun Škvorčević održao je 21. prosinca u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi predbožićni susret s novinarima koji redovito prate biskupijska događanja. Najprije im je čestitao Božić.

Istaknuo je razumijevanje za njihov novinarski rad te kazao da se gotovo svakodnevno bave žalosnim vijestima te da je obradovan što se zajedno s njima može zaustaviti pred rođenjem Isusovim za koje je anđeo obznanio da je blaga vijest, radost za sav narod, jer se rodio Spasitelj, Krist, Gospodin. Dodao je da je izazovno što se ta vijest niti nakon 2000. godina nije potrošila jer je u betlehemskom događaju na djelu sam Bog. Biskup je poželio novinarima da ona i njima donese svjetlo u dušu te ih ispuni u radu tijekom 2013. godine.

 

Potom je predstavio novinarima svoju Božićnu poruku pod naslovom „Pogledajmo što se to dogodilo“ (Lk 2,15), u kojoj govori o Božiću u Godini vjere, razmatra prikaz pastira u Lukinu evanđelju prigodom Isusova rođenja te na njihovom primjeru osvjetljuje način na koji se dolazi do vjere u Isusa Krista, biva evangeliziran i postaje evangelizator.

 

U razgovoru s novinarima biskup je među ostalim pojasnio određena pitanja o uređenju požeške Katedrale, o nastojanjima Biskupije na kulturnoj razini te se zadržao s njima na domjenku. (pozeska-biskupija.com)

Related Post

KATOLIČKA BOLNICA NA STRMCU

Autor - 10/03/2012 0
požeška-biskupija.com STRMAC, 10. ožujak 2012. – Prigodom blagdana sv. Ivana od Boga, 8. ožujka požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je…

ŽIDOVI SLAVE BLAGDAN PESAH

Autor - 02/04/2015 0
POŽEGA, 2. travanj 2015. – Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je čestitku dr. Kotelu Da-Donu, glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice…