POŽEŠKA BISKUPIJA

649 0

Požeški biskup Antun Škvorčević održao je 21. prosinca u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi predbožićni susret s novinarima koji redovito prate biskupijska događanja. Najprije im je čestitao Božić.

Istaknuo je razumijevanje za njihov novinarski rad te kazao da se gotovo svakodnevno bave žalosnim vijestima te da je obradovan što se zajedno s njima može zaustaviti pred rođenjem Isusovim za koje je anđeo obznanio da je blaga vijest, radost za sav narod, jer se rodio Spasitelj, Krist, Gospodin. Dodao je da je izazovno što se ta vijest niti nakon 2000. godina nije potrošila jer je u betlehemskom događaju na djelu sam Bog. Biskup je poželio novinarima da ona i njima donese svjetlo u dušu te ih ispuni u radu tijekom 2013. godine.

 

Potom je predstavio novinarima svoju Božićnu poruku pod naslovom „Pogledajmo što se to dogodilo“ (Lk 2,15), u kojoj govori o Božiću u Godini vjere, razmatra prikaz pastira u Lukinu evanđelju prigodom Isusova rođenja te na njihovom primjeru osvjetljuje način na koji se dolazi do vjere u Isusa Krista, biva evangeliziran i postaje evangelizator.

 

U razgovoru s novinarima biskup je među ostalim pojasnio određena pitanja o uređenju požeške Katedrale, o nastojanjima Biskupije na kulturnoj razini te se zadržao s njima na domjenku. (pozeska-biskupija.com)

Related Post

ŽUPA KRALJICE SVETE KRUNICE

Autor - 25/09/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 25. rujna 2015. – Vjernici, katolici novogradiške župe Kraljice svete Krunice – Jug, ovih dana imat će prigodu…