OPĆINA REŠETARI – Osnovano Društvo „Naša djeca“, uskoro i igraonica za djecu

1237 0

REŠETARI, 18.svibnja 2010. – Inicijativa koju su pokrenuli općinski načelnik Zlatko Aga, predjsednica vijeća Milka Perković i Sanja Kolaković naišla je na veliku podršku, ponajprije mladih majki s područja općine Rešetari. Potvrdila je to i osnivačka skupština Društva „Naša djeca“ općine Rešetari na koju su došle žene iz svih naselja. Svi nazočni na Skupštini

 postali su i čalnovi Društva „Naša djeca“ Rešetari. Na skupštini je bila i zamjenica župana Ružica Vidaković i predstavnica DND Hrvatske Snježana Krpec. Podržale je inicijativu za stvaranje što boljih uvjeta za život i razvoj djece. Za prvu predsjednicu izabrana je Sanja Kolaković, a za zmjenice Katica Aga i Irena Cindrić.

– Razlog zašto smo pokrenuli inicijativu za osnivanje Društva „Naša djeca“ za područje općine Rešetari je veća briga u pravima djece predškolske i školske dobi, odnosno djece do 15 godina starosti. S tim smo razlogom započeli suradnju s Savezom društava „Naša djeca“ Hrvatske jer do 1. rujna želimo osnovati igraonicu za djecu s područja neše općine koja će raditi po programu Saveza društava „Naša djeca“. Osigurati ćemo Stručne kadrove i sve ostale uvjete za organiziran i kreativan boravak djece u radionici. Namjera nam je da igraonica radi cijele godine pa i u vrijeme godišnjih odmora. Želimo omogućiti roditeljima da im dijete svaki dan po nekoliko sati provede u igraonici i to uz skromnu ili nikakvu nadoknadu – kazao je općinski načlenik Zlatko Aga.  

 Općina utređuje prostor, sanitarne čvorove, grijanje i ostalo, a već sada nabavlja i opremu kako bi se do 1. rujna osigurali svi potrebni uvjeti za rad igraonice. Ovoj informaciji dodajmo podatak da je od 1991. godine, od kada se vodi statistika, prošle godine po prvi puta na području općine Rešetari bilo više rođene djece nego umrlih. Rođeno je 70-ero djece, a umrlo je 46 osoba. Ove godine u prvih nekoliko mjeseci taj se omjer promijenio iako i dalje općina Reštari po natalitetu prednjači u odnosu na druge jedinice lokalne samouprave.  

Related Post

Autor - 01/10/2011 0
NOVA GRADIŠKA 1. listopad 2011. – „Kap ljubavi“ Nova Gradiška, udruga koja okuplja žene liječene od bolesti dojke okupile su…