OPĆINA REŠETARI

1663 0

REŠETARI, 19. travanj 2012. – Ravnatelj Državne geodetske uprave Darko Markovinović danas je na prigodnoj svečanosti otvorio radove na javnom izlaganju zemljišnih knjiga i katastarskih planova za katastarsku općinu Rešetari.

Pred djelatnicima novogradiške ispostave Katastra i Zemljišno knjižnog odjela Općinskog suda u narednih godinu i pol dana je velik posao na sređivanju imovinsko-pravnog stanja.

 

-Ovo je danas u Rešetarima kruna terenskog rada, a sada počinje radni dio u kancelariji koji nekada zna biti i problematičan. Vidim da ste jako dobro organizirani i ekipirani za javno izlaganje. Državna geodetska uprava zajedno s Ministarstvom pravosuđa nastoji naći model, način i rješenje za što brže, efikasnije i jednostavnije rješavanje javnih izlaganja katastarskih izmjera. Svjesni smo koliko dobroga donosi konačni produkt projekta koji se nalaze u katastarskim izmjerama. Nadam se da ću biti vaš gost i za godinu i pol dana i da će ovaj projekt doći do kraja sa minimalnim intervencijama na javnom izlaganju, da ćemo ga moći zatvoriti i pričati o novim projektima i katastarskim izmjerama u drugim katastarskim općinama. Možete očekivati podršku Državne geodetske uprave – kazao je ravnatelj Državne geodetske uprave Darko Markovinović.

 

-Danas smo u Rešetarima na promociji rezultata našeg zajedničkog projekta. Drago mi je da je i Županija mogla pripomoći. U tri godine smo izdvojili oko milijun i 350 tisuća kuna, a imali smo dobru suradnju s Općinom Rešetari i Državnom geodetskom upravom. Siguran sam i u buduću dobru suradnju, da ćemo i dalje nastaviti raditi i da će ovakvih projekta biti i u drugim općinama – kazao je župan Danijel Marušić.

 

Najzadovoljniji danas bio je općinski načelnik Zlatko Aga.

-Danas prvi mještani naselja Rešetari dolaze u mali katastarski ured u središtu mjesta. Ovaj velik projekt traje već dvije i pol godine. Toliko se radilo na samoj izmjeri, a javno izlaganje bi trebalo trajati godinu i pol dana. Zadnje snimanje ovog područja bilo je 1892. godine, a od tada su nastale mnoge promjene. Ovom izmjerom puno dobivamo. Sada smo tek svjesni koje smo sve probleme u prostoru riješili. Smatram da smo na vrijeme krenuli s katastarskom izmjerom u najvećom katastarskom općinom u općini Rešetari. Moram se zahvaliti svima, posebno mještanima koji su sufinancirali radove i pomogli općini da ovaj projekt u potpunosti bude financiran. Očekujem da ćemo ga uspješno dovesti do kraja. Nadam se i dalje dobroj suradnji s Državnom geodetskom upravom jer imamo namjeru nastaviti katastarsku izmjeru svojih katastarskih općina. Ove godine u plan ćemo za katastarsku izmjeru pokušati staviti katastarske općine Drežnik i Gunjavci – kazao je načelnik Zlatko Aga.

 

Ravnatelj Državne geodetske uprave Darko Markovinović sa zamjenicom Blaženkom Mičević, voditeljima Područnog ureda za katastra u Slavonskom Brodu i ispostavi Nova Gradiška, Ivicom Stipetićem i Stanislavom Pajdićem, imao je danas u Rešetarima radni sastanak načelnicima i pročelnicima općina, županom Danijelom Marušićem i zamjenikom župana Davorom Vlaovićem, te Dariom Banom, voditeljem uprave Hrvatskih šuma u Novoj Gradiški. Razgovaralo se o nacionalnom programu sređivanja zemljišnih knjiga. Kako je kazao Darko Markovinović bio je to dobar radni sastanak, a takvih bi trebalo biti i više. Naglasio je da Državna geodetska uprava jedan od svojih strateških ciljeva nalazi u katastarskim izmjerama i rješavanju imovinsko pravnih odnosa jer su oni temelj i osnova cijelog ekonomskog napredka.

Related Post