SKUPŠTINA DVD REŠETARI – JOŠ JEDNA USPJEŠNA VATROGASNA GODINA (FOTO)

1111 0

REŠETARI, 3. travanj 2011. – Još je jedna uspješna godina iza DVD-a Rešetari. Istaknuto je to na Skupštini odražnoj pod predsjedanjem predsjednika Đure Marčevića, a u nazočnosti predstavnika dvadesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava s našeg, brodskog i požeškog područja. Bili su tu i predstvanici DVD-a Zakorenje i Bribir s kojima DVD

Rešetari ima dugogodišnju suradnju, a sada i potpisanu povelju o bratimljenju. U ime Županijske vatrogasne zajednice, Vatorgasne zajednice Grada Nova Gradiška i DVD Nova Gradiška, nazočan je bio Stjepan Štiglić, a ispred Vatogasne zajednice općine Rešetari predsjednik Siniša Vuković i zapovjednik Ivan Prpić. Bili su nazočni i predstavnici drugih udruga i društava s područja općine Rešetari.

Pohvale za uspješan rad i potporu Općine Rešetari vatrogasci su dobili od načelnika Zlatka Age koji je još jednom istaknuo ulogu DVD-a u kriznim situacijama i doprinos prilikom prošlogodišnje poplave i u opskrbi vodom stanovništva za vrijeme suše.

Zajedničko izvješće predsjednika, tajnika i zapovjednika DVD-a Rešetari za 2010. godinu podnio je tajnik Krešimir Knežević. U prošloj su godini nastavljene brojne aktivnosti koje 80 godina krase dobrovoljnost i humanost. Istaknuta je i iznimno dobra suradnja sa Općinom Rešetari, koja, kako je to naglasio Stjepan Štiglić, za vatrogastvo izdvaja i više od zakonske obveze.  

Najvažniji događaj u 2010. godini bilo je obilježavanje 80. obljetnice društva, koju su uveličala 32 prijateljska društva i mnogi prijatelji društva.

-Povodom proslave organizirali smo pokaznu vježbu, svečani mimohod, dodjelu priznanja i ugodno druženje. Skupština je prošla mirno i svečano. Jedan događaj u 2010. godini posebno će ostati upisan u knjigama našeg društva. Ovjekovječeno je naše dugogodišnje prijateljstvo sa DVD-om Bribir i DVD-om Zakorenje.

U 2010. godini nastavili smo s nabavkom nove opreme. Posebno želim pohvaliti predsjednika Đuru Marčevića i zapovjednika Antuna Juga koji su se iskazali u nabavci novih škara, razupora i druge opreme, koju je društvo kupilo u Njemačkoj. Od drugih aktivnosti naveo bih one zbog kojih smo osnovani i postojimo. U 2010. godini desila se poplava. Ispumpali smo 45 bunara da bi ljudi imali vodu za piće. U vrijeme suše svakodnevno smo ljudima dovozili vodu. Na akcije su se članovi redovno odazivali u velikom broju. Intervenirali smo u dva požara, jedan otvorenog prostora i jedan gašenja automobila. Uspješno su ugašena. U prošloj godini smo organizirali deset vježbi, obnovili rad s mladima, redovito organizirali čišćenje prostorija društva i održavanje vozila i opreme. Možda nekima ne izgleda da je rad društva u 2010. godini bio velik i da se moglo više i bolje. S obzirom da društvo raspolaže s malim sredstvima i da smo dobrovoljno vatrogasno društvo gdje je rad volonterski, zaključili smo da je prošla godina bila uspješna – naveo je u izvješću tajnik Krešimir Knežević.

Skupština je usvojila sva izvješća i plan rada za ovu godinu.

  

Related Post