OPĆINA STARO PETROVO SELO

559 0

STARO PETROVO SELO, 29. svibanj 2013. – Ove je godine u nepunih pet mjeseci na području općine Staro Petrovo Selo rođeno 25-tero djece, a prošle godine samo 40. Mali bebibum neće opteretiti općinski proračun

jer je ove godine Općina u proračunu osigurala novac za svako novorođeno dijete, a iznos s 1000 povećan je na 1500 kuna. Cilj je, dakako, općinskog vodstva zaustaviti negativan trend smanjivanja broja stanovništva. Zato Općina Staro Petrovo Selo posljednjih godina izdvaja značajna sredstva i ulaže napore sa širom zajednicom za poticanje nataliteta, poboljšavanje uvjeta predškolskog odgoja i uvjeta u osnovnom obrazovanju.

-Nastojimo pomoći djeci i roditeljima novčanim potporama za svako novorođeno dijete, stvoriti što bolje uvjete za zbrinjavanja djece u dječjem vrtiću, a obnovom područnih i matičnih osnovnih škola poboljšati uvjete osnovnog obrazovanja. Sufinanciramo prijevoz učenika srednjih škola i dajemo stipendije studentima s područja općine Staro Petrovo Selo nastojeći da u isto vrijeme stvorimo uvjete za zapošljavanje – kaže općinski načelnik Željko Kočijašević.

Related Post

UNATOČ KRIZI

Autor - 04/11/2012 0
STARO PETROVO SELO, 4. studeni 2012. – Ova će godina u općini Staro Petrovo Selo biti zabilježena kao godina sa…