22. DRŽAVNO NATJECANJE „SIGURNO U PROMETU“

967 0

Maja Mlađan osvojila je 4. mjesto u konkurenciji 42 djevojčice. Ekipa Brodsko-posavske županije je osvojila 2. mjesto u Hrvatskoj

STARO PETROVO SELO, 25. svibnja 2014. – U Rovinju je od 20.-23.5.2014. godine održano 22. DRŽAVNO NATJECANJE učenica i učenika osnovnih škola

u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom pod nazivom „SIGURNO U PROMETU“.

 

Ovogodišnje, 22. državno natjecanje „Sigurno u prometu”, u organizaciji Hrvatskog autokluba, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva unutarnjih poslova RH, održano je u Osnovnoj školi „Jurja Dobrile“ u Rovinju. Kao i prethodnih godina, na natjecanju su sudjelovale ekipe učenika petih i šestih razreda osnovne škole, iz svih županija, a svaka ekipa brojala je četiri natjecatelja i to dvije djevojčice i dva dječaka koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Nastupila je tako 21 ekipa s ukupno 84 natjecatelja, a ovom su prilikom pokazali stečena znanja iz poznavanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila te vještine u upravljanju biciklom na prometnom vježbalištu..

Pobjednici ovogodišnjeg državnog natjecanja su:

kod djevojčica:

1. Iva Bošnjak iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića – Staro Petrovo Selo,

2. Katarina Krišto iz Osnovne škola Knez Trpimir iz Kaštel Gomilice.

 

kod dječaka:

1. Tomislav Božić iz Osnovna škola Sesvetska Sopnica – Grad Zagreb

2. Nino Šafar iz Osnovne škole Trsat iz Rijeke.

 

Upravo će navedeni pobjednici natjecanja u Rovinju, prve dvije djevojčice i dva dječaka, predstavljati ekipu HAK-a i Hrvatske na europskom natjecanju koje će se održati u rujnu u Norveškoj, u organizaciji Svjetske automobilističke organizacije (FIA).

 

Zapažen uspjeh postigla je i Maja Mlađan OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo osvojivši 4. mjesto u konkurenciji 42 djevojčice.

 

U ekipnom dijelu najbolji su bili predstavnici:

1. Primorsko – goranske županije,

2. Brodsko – posavske županije

3. Koprivničko-križevačke i Splitsko – dalmatinske županije.

 

Ekipa Brodsko-posavske županije zasluženo je osvojila 2. mjesto u Hrvatskoj u konkurenciji 21 ekipe i pokazala odlično znanje iz prometnih pravila i propisa i zavidnu vještinu upravljanja biciklom.

Ekipu Brodsko-posavske županije predstavljali su učenici:

1. IVA BOŠNJAK, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo

2. MAJA MLAĐAN, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo

3. KRISTIJAN VRAČIĆ, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo

4. PETAR PERNAR, OŠ “Ljudevit Gaj”Lužani

 

Učenike su za natjecanje pripremali i vodili njihovi učitelji tehničke kulture Mato Šimunović, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo i Marija Alagić OŠ “Ljudevit Gaj” Lužani.

 

Ovaj rezultat je nastavak kontinuiranog izvrsnog rada u području prometne kulture u osnovnim školama. Do sada je Brodsko-posavska županija bila 8 puta prva, 5 puta druga i 3 puta treća u Hrvatskoj. Na Europskom natjecanju u ekipi Hrvatske do sada je bilo 20 učenika iz naše županije a najviše iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo 18 učenika.

 

Mato Šimunović

Related Post

OPĆINA STARO PETROVO SELO

Autor - 25/06/2013 0
U ponedjeljak, 24. lipnja, uoči Dana hrvatske državnosti, u Starom Petrovom Selu su položeni vijenci i upaljene svijeće kod spomenika…