OPĆINSKO VIJEĆE NOVA KAPELA

1604 0

HDZ izgubio izvršnu i predstavničku vlast. U Općinskom vijeću HSS ima 6, HDZ/HSLS 5 i po jedno mjesto HSP I HDSSB.

 

NOVA KAPELA, 20. lipanj 2013. – Pravaš ANTO ŽAGRIĆ i HDSSB-eovac KREŠO JAKOVAC izabrani su za predsjednika i potpredsjednika na jučer održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Nova Kapela. Izabrani su nadglasavanjem 8 (HSS, HSO, HDSSB) naprama 5 (HDZ). Bio je to prijedlog vijećnika iz redova HSS-a, HSP-a i HDSSB-a.

Prijedlog vijećnika HDZ-a da se za predsjednika izabere Boris Bogdanović (HSS), a za potpredsjednika Damir Ocvirek (HDZ) nije prihvaćen.

Nakon ovih izbora HDZ je u općini Nova Kapela izgubio izvršnu i predstavničku vlast. U Općinskom vijeću HSS ima 6, HDZ/HSLS 5 i po jedno mjesto HSP i HDSSB.

Sjednica je protekla u tolerantnom ozračju i sve su odluke, osim izbora predsjednika i potpredsjednika Vijeća, donesene jednoglasno. Na sjednici su nazočni bili Ivan Šmit i Vesna Jergović, novi načelnik i zamjenica načelnika, zamjenik župana Davor Vlaović, predsjednik županijskog vijeća HSP-a Dalibor Damičević i drugi članovi stranaka koje su zastupljene u Vijeću.

 

Članovi Općinskog vijeća Nova Kapela su:

MARIJAN PETRANOVIĆ (zamjena za IVANA ŠMITA), DIJANA PAVLOVIĆ (zamjenica za VESNU JERGOVIĆ), ZLATKO DIDOVIĆ, BORIS BOGDANOVIĆ, IVAN VAROŠČIĆ i JOSIP ŠVEC (svi HSS), DAMIR OCVIREK, ANTUN VRAKIĆ (zamjena za ŽARKA BUTINU), MATO PEJAKOVIĆ, FRANJO CRNKOVIĆ i JOSIP ŠTIVIĆ (HDZ/HSLS), ANTO ŽAGRIĆ (HSP) i KREŠO JAKOVAC (HDSSB).

Related Post

DAN OPĆINE NOVA KAPELA

Autor - 12/08/2012 0
NOVA KAPELA, 12. kolovoz 2012. – Iznimno svečano bilo je jučer u Novoj Kapeli. Osim što se obilježavao Dan općine…